Het nieuwe college: VVD en PvdA elk 2 wethouders, CDA 1

In het nieuwe college van B en W keert Joss Tabak namens de VVD terug als wethouder, maar zij krijgt niet meer, zoals voorheen, de portefeuille Economische Zaken. Die blijft bij het CDA en gaat naar drs. Jan-Willem Groot. Voor de VVD komt verder Frans Hellendal in het college. Namens de PvdA treden Yeter Tan en Remco Pols aan als wethouders.

Tabak wordt wethouder Mobiliteit en ook verantwoordelijk voor het verminderen van het aantal regels bij de gemeente, sport, recreatie, cultuur, groen en reiniging.

Financiƫn gaat naar Frans Hellendal, evenals Vergunningen, Handhaving, Vastgoed, Dienstverlening en automatisering. Voor Wonen wordt Pols verantwoordelijk (Volkshuisvesting, Ruimte, Bouwen en begraafplaats Zorgvlied).

Yeter Tan gaat zich bezighouden met Jeugd en Zorg (de uitvoering van de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning, accomodatiebeleid, volksgezondheid, onderwijs, natuur- en milieuedudatie en welzijn).

Sociale voorzieningen, wijk- en buurtbeheer, mileubeleid en werk- en inkomen gaan naar wethouder Groot (EZ en Werkgelegenheid). Burgemeester Jan van Zanen houdt openbare orde & veiligheid, brandweer, rampenbestrijding, internationale samenwerking. algemeen bestuur, personeel en organisatie, bevolking, burgerzaken en communicatie in zijn portefeuille.

Lees ook:Wethouder Koops met zwangerschapsverlof
Lees ook:Burgemeester neemt jeugdbeleid Tan over – meeste taken naar Groot
Lees ook:Dit is de nieuwe gemeenteraad
Lees ook:Oppositie bestrijdt noodzaak vijfde wethouder
Lees ook:Koops: ‘Geen nieuwe wethouder WMO’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.