VVD: ´Regouin schoffeert gemeenteraad´

B en W hebben een besluit van de meerderheid van de gemeenteraad naast zich neergelegd en hem daarmee geschoffeerd door in een brief aan de minister van Verkeer en Waterstaat te blijven aandringen op oplossing van de verkeersproblematiek op de A9 door middel van kilometerheffing, zonder uitbreiding van de infrastructuur. Dat verwijt komt van de VVD, die vooral verkeerswethouder Paul Regouin beschuldigt van het handelen tegen gemaakte afspraken en niet honoreren van uitgezet beleid.

Aan de raadscommissie Ruimte, Wonen en Verkeer is gevraagd in te stemmen met een door het college aan de minister gestuurde brief, waarin staat dat de gemeente de zogenaamde ´0 Plus´ variant voor de A9 graag onderzocht zou willen zien. Dat komt overeen met een in december door GroenLinks, PvdA en D66 ingediend amendement. Maar dat werd door de meerdergheid van de raad (VVD, CDA en Burgerbelangen) verworpen. “Bij ons brak de bekende klomp, toen wij de brief aan de minister lazen,” zegt VVD/raadslid Jochai van Bergen. “Je zou kunnen zeggen dat de wethouder hiermee de Raad schoffeert. Wij willen dat de gewraakte alinea alsnog uit de brief wordt gehaald.”

Lees ook:Regouin schrapt onder druk gewraakte passage over rekening rijden
Lees ook:VVD overweegt motie van wantrouwen tegen Regouin
Lees ook:Parkeren mantelzorgers veel goedkoper
Lees ook:Gesubsidieerd ‘graaien’ mag, maar moet openbaar zijn
Lees ook:Spreekrecht burgers bij raadscommissies niet beknot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.