VVD overweegt motie van wantrouwen tegen Regouin

De VVD overweegt een motie van wantrouwen tegen wethouder Paul Regouin in te dienen, omdat het college van B en W het besluit van een meerderheid van de gemeenteraad over de A9 heeft genegeerd. In een brief aan het ministerie van Verkeer en Waterstaat pleitte het college voor rekening rijden op die weg, zonder verdere infrastructurele verbeteringen (de zogenoemde 0 Plus variant). Verantwoordelijk portefeuillehouder voor verkeer is Regouin.

Voor rekeningrijden werd in december gepleit in een amendement van Regouins partij GroenLinks, D66 en PvdA, maar dat werd door de rest van de raad weggestemd. De optie van de minderheid moet dus uit de conceptbrief aan de minister verdwijnen, zei VVD-raadslid Jochaï van Bergen maandagavond (27 februari) in een politiek café van zijn partij. Hij stelt de zaak woensdagavond aan de orde in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur. Als hij zijn zin niet krijgt wil hij de kwestie op de agenda van de gemeenteraad hebben. Op de vraag uit de zal of er een motie van wantrouwen komt, zei hij: “Dat zou kunnen, waarom niet.”

Collegepartij PvdA en nu de nog in de oppositie verkerende VVD flirten duidelijk met elkaar, bleek tijdens de verkiezingsbijeenkomst, waar de liberale in Amstelveen wonende staatssecretaris voor Europese Zaken Adze Nicolaï en lijsttrekker voor de raadsverkiezingen Hans Bulsing het woord voerden. Lijsttrekker Gerben Drost van de PvdA had er naar zijn zeggen speciaal de eigen fractievergadering voor verzaakt om ook aanwezig te zijn.

Overigens is het Amstelveense streven rekening rijden op de A9 vrij zinloos, zolang daarover geen landelijke besluiten zijn gevallen, waarschuwde Nicolai. Hij klaagde erover dat in zijn woonomgeving in Kostverloren veel groen is verdwenen door bezuinigingen, waartegen de VVD zich fel heeft verzet, hoewel zij daar in een vorig college mede toe had besloten. Bulsing klaagde erover dat in de weekends de hondenwachters van de gemeente, die toezicht houden op naleving van het hondenbeleid (aanlijnen en verwijderen van uitwerpselen). Niet werken, terwijl juist dan veel honden inde parken worden uitgelaten.

Lees ook:Regouin schrapt onder druk gewraakte passage over rekening rijden
Lees ook:Motie van wantrouwen tegen Hellendall
Lees ook:Nieuwe coalitie: VVD, PvdA en CDA
Lees ook:PvdA op campagne in Westwijk
Lees ook:Gemeente onderzoekt dodelijke ongelukken Beneluxbaan

Eén reactie op “VVD overweegt motie van wantrouwen tegen Regouin

 1. S.Potharst

  ik betaal hondenbelasting en lijn mijn hond aan. aangezien ik gehandicapt ben laat ik haar op plaatsen poepen (in de bosjes) waar niemand er last van heeft.
  Vooral dit laatste schijnt voor de meeste hondenbezitters toch wel erg moeilijk te zijn
  Vanmorgen werd ik bijna van mijn fiets gelanceerd door 2 honden, de eigenaresse had alleen oog/oor voor haar mobiel

  hier in de buurt wordt voor een aantal honden de deur opengedaan en dan zoeken ze het maar uit

  de hondenwachters heb ik sinds ze er zijn maar 1 keer door de wijk zien fietsen.

  ook bij de schoolpleinen lopen regelmatig honden los

  dit speelt zich af in de westwijk

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.