Koninklijk lintje voor scheidend raadslid Vervenne

Bij zijn afscheid van de gemeenteraad, waar hij zestien jaar lang deel uitmaakte van de VVD-fractie, kreeg Walter Vervenne een koninklijke onderscheiding. Hem werden de versierselen opgespeld, behorend bij zijn benoeming tot lid in de orde van Oranje Nassau, door burgemeester Bas Eenhoorn.

In totaal namen 19 raadsleden afscheid, die werden toegesproken door de burgemeester, waarbij hij stilstond bij de verdiensten van ieder raadslid en hij hen bedankte voor hun inzet. Enkele raadsleden namen ook het woord voor een terugblik op hun raadslidmaatschap, een bedankje en aandachtspunten voor de nieuwe raad.

Vervenne maakte diverse campagnes mee voor verkiezingen. Eenmaal kwam hij op een onverkiesbare plaats te staan, maar voerde hij zelf een campagne, waardoor hij met voorkeurstemmen alsnog in de raad kwam. Volgens de burgemeester is hij vooral de woordvoerder geweest over grote projecten, zoals de A9. Ook vertegenwoordigde hij jarenlang Amstelveen in de regioraad. “Ja, we komen en we gaan”, zei hij in een van de recente interviews.

127 raadsvergaderingen

Walter Vervenne zei bij zijn afscheid 127 raadsvergaderingen te hebben bijgewoond en erf maar één te hebben gemist. Dat hij één keer niet aanwezig was, kwam door de dood – na een kort ziekbed – van zijn echtgenote. Hij wilde bij zijn afscheid nog wel kwijt dat de vijf Amstelveense woordvoerders in de Vervoersregio zich tegen verslechtering van het openbaar vervoer in Amstelveen (door een nieuwe dienstregeling van Connession) hebben verzet. “Wij hebben niet zitten slapen”, zei hij.

Walter Vervenne, 16 jaar actief geweest als raadslid voor de VVD, ontving een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Lees ook:Koninklijke en gemeentelijke onderscheiding voor Paul Regouin
Lees ook:Volgende week nieuwe burgemeester bekend
Lees ook:Raadslid Vervenne nazaat van verzetsheld
Lees ook:Meerderheid raad verdwenen
Lees ook:VVD: altijd tegen slecht OV bezwaar gemaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.