Gratis compost uit dank voor scheiden afval

Wethouder Bot (links) met medewerkers van gemeente op de werf.

Het is zaterdag 17 maart weer landelijke compostdag. Van 08.30 uur af delen werkers van de gemeente op de gemeentewerf (Langs de Werf 10 op bedrijventerrein Legmeer) dan gratis zakken compost à 20 liter uit aan Amstelveners. Die moeten dan wel een legitimatie meenemen.

Met het presentje waardeert de gemeente inwoners voor hun inspanning groente-, fruit- en tuinafval (GFT) te scheiden. Het sorteren en scheiden van afval wordt door de gemeente gestimuleerd om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk restafval overblijft, zegt BBA-wethouder Peter Bot van Afvalbeheer.

“Ingezameld GFT brengen wij naar verwerkingsbedrijf De Meerlanden dat dit verwerkt tot onder meer groen biogas, compost en warmte. De compost bieden wij Amstelveners graag aan als beloning voor het sorteren van afval. Eigenlijk spreek ik liever van grondstof. Het meeste afval is namelijk basis voor nieuwe producten. Alleen restafval kunnen we niet opnieuw gebruiken, dat gaat de verbrandingsoven in.”

Eenmalig

De actie op de gemeentewerf is eenmalig, de gemeente raadt daarom aan op tijd te komen. De medewerkers delen ook gratis stevige tassen uit voor het vervoer van glas naar de glasbak. Verder inwoners gratis doorzichtige plastic zakken voor het sorteren van plastic verpakkingsmateriaal, metaal/blik en drankkartons (PMD).

 

 

Lees ook:Gratis compost voor inwoners
Lees ook:Zaterdag gratis compost halen
Lees ook:Afvoer huisvuil goedkoper door scheiden
Lees ook:Gratis compost halen bij gemeentewerf
Lees ook:5500 zakken compost uitgedeeld

2 reacties op “Gratis compost uit dank voor scheiden afval

  1. 😂

    Leve het milieu! Staan we straks weer allemaal te gassen in onze auto’s voor 3 zakjes aarde.

      /   Beantwoorden  / 
  2. 😂

    Verpakt in plastic! zakken. Waarom niet ter beschikking gesteld aan hoveniersbedrijven tegen een klein bedrag. Dat zijn grootverbruikers.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.