Nieuwe inzameling afval start op 6 april

Foto: amstelveenweb.com

Het zogenoemde ‘Anders Inzamelen’ door de gemeente, bedoeld om vooral het restvuil omlaag te krijgen, begint vrijdag 6 april in een deel van de Westwijk en is naar verwachting in november klaar. Dat schrijft wethouder Peter Bot (bbA) aan de gemeenteraad.

Geleidelijk wordt het systeem in alle wijken ingevoerd. De belangrijkste verandering is dat de gemeente het restafval in heel Amstelveen ondergronds inzamelt. Dat is vooral voor de laagbouw een omschakeling. Bewoners van de hoogbouw brachten hun restafval al naar ondergrondse containers op een tiental hoogbouwcomplexen na, schrijft het college. Die tien krijgen nu ook ondergrondse containers, waartegen men onder meer in het Stadshart protesteert, omdat men naar de opvatting van bewoners te ver moet lopen. ‘In nieuwere delen van Amstelveen plaatsen we al ondergrondse containers’, melden B&W.

Bij invoering ontvangen Amstelveners per wijk informatie. Medio maart ontvangen de huishoudens in Westwijk een bewonersbrief met informatie over de locatie van de aan hen toegewezen ondergrondse container(s). Zij krijgen ook de tweede nieuwsbrief Sorteren. Daarnaast is op www.amstelveen.nl/anders_inzamelen informatie beschikbaar.

Engels

De belangrijkste informatie is in het Engels vertaald. Voor ouderen en minder-validen zegt de gemeente de mogelijkheid te bieden om het wegbrengen van restafval in overleg te organiseren.

Om de ondergrondse restafvalcontainer te kunnen openen, ontvangen Amstelveners in een aparte mailing hun zogenoemde afvalpas en een toelichting hoe die te gebruiken. Overigens kan de Afvalpas ook als identificatiemiddel worden gebruikt op het gemeentelijke Afvalbrengstation. Er vindt geen registratie plaats van de hoeveelheid of de frequentie van het storten van (rest)afval.

 

Lees ook:Laatste ondergrondse afvalcontainer geplaatst
Lees ook:Gemeente: adoptie afvalcontainers in wijken
Lees ook:Afvoer huisvuil goedkoper door scheiden
Lees ook:GroenLinks tegen ‘afval-pasjes’
Lees ook:Campagne tegen puinhoop afval scheiden Uitenstede

Eén reactie op “Nieuwe inzameling afval start op 6 april

  1. App

    Afvoer van huisvuil is goedkoper omdat de gemeente onvoldoende ondergrondse containers aanlegt. Bewoners van hoogbouw aan het Stadsplein krijgen geen eigen container en moeten daarom met hun afval naar Meander of Galerij. Bewoners van de Kamerlingh Onnesstraat moeten naar de Groen van Prinstererlaan. Etc.

    De gemeente wil wel op individuele basis maatwerk leveren, maar niet voor een heel gebouw met ruim 50 woningen. Wij hadden onze afvalzaken prima geregeld met eigen containers in ons gebouw. Dat mag niet meer vanwege de besparing..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.