Trendwatcher wordt adviseur gemeente

Adjiedj Bakas

Trendwatcher Adjiedj Bakas wordt bijzonder cultureel adviseur van de gemeente. Dat zegde wethouder Herbert Raat hem toe tijdens de talkshow BV Amstelveen, maandag in P60. Of Raat dat met zijn collega van cultuur Maaike Veeningen heeft besproken, bleef onduidelijk.

Overigens trekt Frans Huissen, die de talkshow tot nu toe samen met Matthijs den Hollander presenteerde, zich terug omdat hij kandidaat wethouder voor GroenLinks is. Er werd uitvoerig over citymarketing gesproken, maar de gemeente moet dan wel goed weten wat zij nou eigenlijk wil aanbieden. Blijft het bij een aantrekkelijke plek voor bedrijven om zich te vestigen of neemt het een deel van de stroom toeristen over, waardoor Amsterdam nu veel te druk wordt. Diverse sprekers lieten er hun licht over schijnen en Bakas – ook al andere gemeenten adviserend – vindt dat Amstelveen nu eenmaal een deel van de wereld is.

Over de oprukkende technologie, die hij enerzijds toejuicht, heeft hij anderzijds wel gemengde gevoelens. “Leer kinderen op scholen weer hoofdrekenen”, zei hij, toen het hoofdstuk onderwijs aan de orde kwam. Want dat kunnen kinderen niet meer omdat zij tegenwoordig volledig rekenen op computer en smartphone. In de zorg zal in de toekomst steeds meer deprofessionalisering plaats vinden en steeds meer vrijwilligers worden ingeschakeld. Men krijgt roedelvorming en kleine gemeenschappen in de stad, omdat de verzorgingsstaat wordt afgebouwd en er een Participatiestaat voor in de plaats komt.

De talkshow kreeg in P60 wel meer ruimte dan in het Grand Café aan de Dorpsstraat, maar ook slechter geluid. Wie niet vooraan staat, maar achteraan in het café kan nauwelijks verstaan wat er wordt gezegd, zeker door de gasten.

Andere gasten waren Mette Reitsma, die de manifestatie TEDx Amstelveen voorbereidt. Daar komen acht sprekers, die ‘TedTalks’ houden over het thema ‘verbinding’. TEDx is trouwens een internationale organisatie die, vertelde Reitsma, tijdens evenementen ídeeën aanreikt. Voor het Amstelveense was een licentie nodig om onder de internationale koepel te kunnen repareren. “Ik vind het concept heel leuk”, zei Reitsma.

En verder kreeg de consultant en Linkedin-expert Jeroen Franken de kans om een PR-verhaal af te steken voor zijn ZZP-onderneming, die hij na een jaar werkeloos te zijn geweest toch maar is begonnen. En Roberto Galanto speelde en zong met zijn trio.

Barkas maakte van de gelegenheid gebruik zijn nieuwste boek ‘Trends 2018′ gesigneerd aan de man te brengen.

 

 

 

Lees ook:Talkshow over toekomst Amstelveen
Lees ook:ChristenUnie: Hoeveel verdient Bakas bij AV?
Lees ook:Ondernemersavond van Rabobank over ‘nieuwe klant’
Lees ook:Lokale talkshow uit Oude Dorp
Lees ook:Talkshow van start

8 reacties op “Trendwatcher wordt adviseur gemeente

 1. App

  ‘Amstelveen is nu eenmaal een deel van de wereld’, ‘Leer kinderen hoofdrekenen’, ‘In de zorg worden steeds meer vrijwilligers ingeschakeld’ en ‘Er komt een participatiemaatschappij in de plaats van de verzorgingsstaat’.

  Hoeveel betaalt de gemeente de nieuwe adviseur voor het intrappen van open deuren? Konden ze daar geen vrijwilliger voor vinden? Het enige vereiste is het kunnen lezen van kranten.

  Van Rob Oudkerk, de vorige adviseur die door Raat werd ingehuurd, hoorden wij al snel niets meer.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Elias

   Volgens mij was Oudkerk de projectleider van toenmalig wethouder Koops, die Zorg in haar portefeuille had en tot in de kerk met haar optrok.

     /   Beantwoorden  / 
   1. App

    Helemaal waar, maar dankte Oudkerk zijn aanstelling niet aan het feit dat hij Raats vroegere baas was geweest?

      /   Beantwoorden  / 
 2. Kees

  Wat gezellig is het weer, maar wat voegt deze profeet, die ook moet eten en het liefst cake, nu wezenlijk toe aan de gemeente.
  De uitspraken die hij in bovenstaand artikel doet , hebben de diepzinnigheid van een koe.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Elias

  Raat heeft volgens mij nooit voor Oudkerk gewerkt. Wel voor Aboutaleb en Asscher.

    /   Beantwoorden  / 
  1. App

   “Raat kent Oudkerk nog uit de tijd, dat hij zelf ambtenaar was en Oudkerk wethouder. Nu is Oudkerk programmanager in Amstelveen voor de decentralisaties van onder meer jeugdzorg.”

   Dit staat op Amstelveen.web.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Frank Bikker

  Zou het niet handiger zijn om te bezuinigen op dit soort mensen?

    /   Beantwoorden  / 
 5. App

  “Pas op. Onderschat het niet. Trend- en toekomstanalyses van strategen, trendwatchers en consultants zijn verre van onschuldig. Die vormen wel degelijk een kompas voor beleidsmakers en politici. Die laten zich daardoor opfokken en mindfucken. Wat de wereld er niet beter op maakt.”
  (René Cuperus, de Volkskrant van vandaag, 5 februari 2018.)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.