Eenhoorn: ‘Amstelveen geen Calimero in regio’

Bas Eenhoorn

In de Metropoolregio Amsterdam (MRA), die tientallen gemeenten omvat, moet Amstelveen zich niet opstellen als de Calimero. “Wij moeten in die regio een sterke gemeente zijn”, zei burgemeester Bas Eenhoorn dinsdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie op het raadhuis.

Hij staat overigens wel achter regionale samenwerking, maar vindt kennelijk dat Amstelveen daarin zich niet de kaas van het brood moet laten eten. Hij signaleerde het gevaar dat de gemeente zich niet altijd in die sterke positie presenteert in de nieuwe bestuurlijke vormen die rond Amsterdam ontstaan.

De burgemeester zei overigens de traditie van een nieuwjaarstoespraak wel te willen voortzetten, maar zelf een hekel aan ellenlange speeches te hebben. Hij wenste iedereen een gelukkig 2018 en ging in op wat geluk betekent voor mensen. In Amstelveen voelt volgens onderzoek 90% zich gelukkig en de stad behoort tot de top in geluk van Nederland. Hij stipte tal van onderwerpen aan, waar hij het naar zijn zeggen niet over wilde hebben, maar toch de revue liet passeren. Daarbij noemde hij de namen van alle wethouders, die volgens hem goed werk verrichten, maar van wie de vraag is of zei na de verkiezingen in maart terig komen in het college van B&W.

Daarbij had hij het ook over de ambtenaren, die niet gewend zijn aan hun bazen en mogelijk weer nieuwe krijgen. “Het wordt een spannend jaar”, zei Eenhoorn, die er ook op wees dat de gemeente steeds meer een digitale organisatie wilde worden. Hij herinnerde en aan de 90.000ste inwoonster, een baby, te hebben bezocht, repte verder over duurzaamheid en over het belang van het waakzaam nu in het digitale tijdperk privacy steeds meer wordt bedreigd. “Amazon en Google weten meer over jullie allemaal dan de gemeente”, zei hij tegen de bezoekers van de receptie.

Geluk heeft te maken het energie geven aan elkaar, zei hij. En met de vraag hoe men als mensen elkaar benadert. Eenhoorn

Foto: amstelveenweb.com

eindigde zijn toespraak met een gedicht van J.C. Bloem, getiteld ‘De nachtegalen’:

‘Ik heb van ’t leven vrijwel niets verwacht

’t Geluk is nu eenmaal niet te achterhalen.

Wat geeft het? – In de koude voorjaarsnacht

Zingen onsterfelijke nachtegalen.’

 

Lees ook:Bas Eenhoorn waarnemend burgemeester
Lees ook:‘Vrolijk Kerstfeest’ en balkanverhaal in Poppentheater
Lees ook:Première voorstelling Cartouche in poppentheater
Lees ook:Eenhoorn: ‘Gekozen burgemeester komt’
Lees ook:Eenhoorn: Criminaliteit dringt in bovenwereld

11 reacties op “Eenhoorn: ‘Amstelveen geen Calimero in regio’

 1. Jan Demming

  Amstelveen wordt in de Telegraaf van gisteren als enige gemeente niet eens genoemd als een van de gemeenten rond Schiphol die voor of tegen uitbreiding van de luchthaven is of daar geen mening over heeft. Hoezo Calimero?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Daaraan zou je nog kunnen toevoegen. De aanbesteding van OV aan Connexxion en GVB. Amstelveen heeft zich hier echt opgesteld als een Calimero, zich laf verschuilend achter de regioraad door de daar in zittende plaatselijke politici. Nu zou er wat veranderen in april, maar let wel net na de verkiezingen. Dus dan kijken wat er echt gebeurt.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Rode Paprika

   Klopt, heb ik ook tot mij zien komen.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Jan d'Oudemont

  “Wij moeten in die regio een sterke gemeente zijn”, zei burgemeester Bas Eenhoorn

  Wat een inhoudsloos gelul van een tijdelijk burgemeestertje.
  De geur van Swiebertje hangt over Amstelveen. Brrrrrr.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rode Paprika

   Is deze man niet te oud voor de job? Beetje ervaring opgedaan in Alphen aan de Rijn met van der Vlist als ultiem Burgemeestersschap? Maar ja Raat, ook VVD zal wel jubelen. Ga ajb eens stemmen op een partij die dit soort mannekes aju zegt.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jan d'Oudemont

    Basje is pas 71 jaar. VVD-jaren wel te verstaan. Van die aardappelen die hun hele leven van burgervaderbaantje naar burgervaderbaantje hoppen. Oh, een burgemeester moet op heel veel terreinen thuis zijn. Brrrr. egobaantjes en dan op je 71e andere mensen voor de voeten lopen. Dat kan allemaal in Amstelveen.

      /   Beantwoorden  / 
 3. Jozef

  Burgemeester Eenhoorn legt zijn vinger op een open wond.

  Met wensen en belangen van Amstelveners hoeven Schiphol, Rijkswaterstaat, Regioraad en Provincie namelijk geen rekening te houden, want zij kunnen altijd rekenen op de kritiekloze instemming en medewerking van de Amstelveense bestuurders.

  Hieraan ‘danken’ de inwoners een nieuwe Amstelveenbaan voor Schiphol, minder haltes voor sneltram en bus, géén tunnel maar een open verkeersgoot voor de A9 en géén woningen voor starters.

  Wel een verademing, zo’n burgemeester die niet alleen maar mooie praatjes verkoopt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jan d'Oudemont

   Kom voor jezelf op, Bas. Heel goed jongen !

     /   Beantwoorden  / 
 4. App

  “Amstelveen blijft in de regio te netjes en laat teveel van haar eigen woningmarkt afsnoepen.” Dat zei Actief voor Amstelveen (AVA) tijdens het donderdag gehouden politieke debat in Uilenstede.”
  En:
  “Je nog zulke mooie plannen maken, maar dat als Amstelveen in de Metropoolregio Amsterdam niet méér gaat staan voor de belangen van haar burgers gebeurt er niets”, vindt lijsttrekker Tim Lechner. Volgens hem moet het groeiende Amstelveen maar eens een grotere broek aantrekken.”

  (Bron: http://amstelveen.blog.nl/wonen/2018/03/09/ava-betaalbare-woning-primair-voor-amstelvenerBas Eenhoorn

  “In de Metropoolregio Amsterdam (MRA), die tientallen gemeenten omvat, moet Amstelveen zich niet opstellen als de Calimero. “Wij moeten in die regio een sterke gemeente zijn”, zei burgemeester Bas Eenhoorn dinsdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie op het raadhuis.” (Zie hierboven.)

  Kortom: Amstelveen is sloom en slaafs als het gaat om de behartiging van belangen van inwoners van Amstelveen. Ik zou hieraan nog een hele waslijst van foute beslissingen en wanbeleid aan toe kunnen voegen, maar dat mag ik niet op dit forum van Johan Bos.

  Het is verkiezingstijd en dus een ideale gelegenheid om af te rekenen met deze zelfgenoegzame coalitie.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kees

   Gelooft u nu echt in wat deze afgedankte personen van de VVD en D’66 de kiezer op de mouw trachten te spelden. Ze mogen tien keer gelijk hebben, maar ik denk dat ze na de verkiezingen alles weer inslikken, zeker als ik de naam zie staan van een Michel Becker, die van D’66 naar de VVD en vervolgens naar AVA is gegaan. Dit persoon is gewoon een politiek avonturier met de principiële ruggengraat van een naaktslak.

   Maw deze personen vinden alles best als ze maar ergens bij zitten, hetzij in de raad, hetzij RTVA, hetzij het plaatselijke sportkrantje.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.