Amstelveen heeft nu 90.000 inwoners

Amstelveen heeft nu 90.000 inwoners. Burgemeester Bas Eenhoorn bezocht woensdag de 90.000ste. Dat was de op 20 december om 12.00 uur geboren Neve Joanna Strunks, dus een week oud. Zij was tijdens het bezoek precies 1 week oud.

Burgemeester Bas Eenhoorn gaf baby Neve een grote Eenhoornknuffel en de ouders een boek over geschiedenis van en de monumenten in Amstelveen. De familie Strunks woont al diverse jaren in Amstelveen, de moeder is een echte Amstelveense.

Amstelveen (toen nog Nieuwer-Amstel) passeerde in 1962 de grens van 50.000 inwoners, in 1969 die van 70.000. In 2008 bereikte de gemeente het inwoneraantal van 80.000 en nu zijn er dus 90.000 inwoners.

Volgens de meest recente bevolkingsprognose zal de Amstelveense bevolking de komende jaren met enkele duizenden personen 0.toenemen. Er worden relatief veel woningen gebouwd, vooral in 2018 en 2019. De wijk De Scheg wordt de grootste nieuwbouwontwikkeling, maar ook op diverse andere locaties verspreid over de stad worden projecten gerealiseerd. Rond 2024 telt Amstelveen naar verwachting ongeveer 94.000 inwoners. Naar verwachting neemt de groei daarna af.

 

Lees ook:Amstelveen heeft nu 80.000 inwoners
Lees ook:Eerste paal 44 huurflats Westwijk
Lees ook:Enquête Elsrijk wegens klimaatverandering
Lees ook:Burgemeester opent Repair Café Patrimonium
Lees ook:Bas Eenhoorn waarnemend burgemeester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.