Nog drie brieven over datalek in behandeling

Over de door een ambtelijke fout ontstane datalek bij de gemeente, zijn drie brieven en twee telefoontjes nog in behandeling over de gegevens omtrent personen die daarbij min of meer op straat zijn komen te liggen. Met een bedankje aan de leden van het zogenoemde Digipanel (400 mensen die hebben meegepraat over de nieuwe website) werden per abuis allerlei persoonlijke gegevens van betrokkenen meegestuurd. B&W hebben daarvoor onmiddellijk hun excuses aangeboden en melding gedaan bi de Autoriteit Persoonsgegevens.

“Alleen het Amstelveense bestand is meegestuurd, het Aalsmeerse was verwijderd uit de mail”, schrijven B&W nu aan de gemeenteraad. Maar intussen was het meegestuurde bestand wel groter dan het aantal mensen dat over de website had meegedacht. “Er was dus ook een groep mensen die geen mail had gehad, maar wier bestand wel is meegestuurd. We hebben alle groepen benaderd middels een mail en een brief van het college. In deze brief hebben we een telefoonnummer genoemd waar mensen naar toe konden bellen met vragen”, schrijven B&W aan de raad.

Spreekuur

“Daarnaast hebben we postbus Communicatie geopend in het geval dat mensen per mail wilden reageren. Ook hebben we een spreekuur gehouden op maandag 11 december van 18.30 tot 19.30 uur. In totaal zijn er na de excuusmail van de medewerkster vijf mails gestuurd. Deze zijn de volgende dag beantwoord door het hoofd Communicatie. Daarnaast zijn er in totaal vijf telefoontjes binnengekomen. Ook zijn er na ontvangst van de brieven 13 mails binnen gekomen. Op het spreekuur is niemand gekomen.”

Verduidelijking

De nog in behandeling zijnde brieven en telefoontjes betreffen wat specifieke vragen over de aard van de gegevens. “Dit wordt momenteel uitgezocht en we verwachten deze mensen deze week te kunnen beantwoorden,” zeggen B&W. “De meeste mailers vroegen om verduidelijking. Vooral over hoe het voorval heeft kunnen plaatsvinden en welke gegevens er in het bestand stonden. Vijf mensen wilden uit het bestand gehaald worden. Ook wilden mensen weten of het bestand terug gehaald kon worden. Dat laatste is helaas niet mogelijk. Wel hebben we er bij de ontvangers op aangedrongen om het bestand te vernietigen.”

 

Lees ook:Schadeclaims Stadshart naar Burgerraadsman
Lees ook:Excuses voor datalek bij bedankbrief website
Lees ook:Proef spreekuur in MOC van Buurthulp voortgezet
Lees ook:Buurthulpdienst zoekt vrijwilligers
Lees ook:Joseph Oubelkas inspireert ondernemers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.