Excuses voor datalek bij bedankbrief website

Brandes (links) en burgemeester Bas Eenhoorn bij lancering nieuwe website.

De gemeente mag dan een nieuwe website hebben, dat wil niet zeggen dat iedereen in het raadhuis ICT beheerst. Aan een bedankmail aan de circa 400 leden van het zogenoemde Digipanel – inwoners die meedenken over onder meer die website – waren alle persoonsgegevens meegestuurd. Het betekent dat in feite de gegevens van iedereen op straat lagen. In elk geval kon ieder lid veel te weten komen van anderen die deel uitmaakten van het panel.

Ook digitaal hebben B&W inmiddels hun excuses aangeboden. In een brief aan de gemeenteraad wordt gesproken van een datalek en gezegd dat onmiddellijk nadat het college ervan op de hoogte werd gesteld een interne procedure is begonnen. Ook de toezichthouder is geïnformeerd over de blunder.

“Dit had nooit mogen gebeuren en wij bieden alle betrokkenen onze oprechte betrokkenen aan”, melden B&W aan de gemeenteraad.

Mocht het datalek nadelige gevolgen hebben voor de leden van het Digipanel, dan bieden B&W hulp aan. “Er is hier sprake van een menselijke fout. De gemeente neemt hiervoor de verantwoordelijkheid”, staat er in de brief van B&W aan de gemeenteraad.

 

Lees ook:Nog drie brieven over datalek in behandeling
Lees ook:Leden voor digitaal panel over gemeente gezocht
Lees ook:Nieuwe website gemeente in aantocht
Lees ook:Anti-bunkerclub: Raat vertelt onwaarheid
Lees ook:Vergunning grote evementen moet vroeger worden aangevraagd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.