Nieuwe digitale wijze betalen gemeentebelasting

Gemeentebelasting kan met in januari op een nieuwe digitale manier gaan betalen. Er in het nieuwe jaar een QR-code op de aanslag. Ook kan er direct met iDEAL betaald worden via de berichtenbox van MijnOverheid of kunnen inwoners een digitale incassomachtiging afgeven.

Wethouder Financiën Herbert Raat (VVD): “De lokale lasten in Amstelveen behoren nog steeds tot de laagste van de regio. De OZB-woningen 2017 zijn bijvoorbeeld 45% lager dan het landelijk gemiddelde. Ook voor 2018 worden deze weer laag gehouden. Met de nieuwe betaalmogelijkheden proberen we de betaling voor inwoners zo makkelijk mogelijk te maken. We gaan met onze tijd mee, maar houden wel rekening met inwoners die hier geen gebruik van willen maken. Daarom blijven de andere betaalmogelijkheden in stand.”

Betalen met de QR-code

De QR-code wordt op de aanslag geprint. Na het scannen met de bank app worden inwoners doorverwezen naar een link in dezelfde omgeving als in de digitale variant van de betaallink. Op deze wijze kan snel en efficiënt betaald worden met de juiste betalingskenmerken.

Berichtenbox van MijnOverheid

Als inwoners hebben aangegeven de aanslag digitaal te willen ontvangen via de berichtenbox van MijnOverheid kan er voor betalen met iDEAL worden gekozen. Een andere mogelijkheid via de berichtenbox is de digitale incassomachtiging. Beide betaalmogelijkheden bestaan alleen voor degene die zich hiervoor hebben aangemeld via MijnOverheid.

De andere betaalmogelijkheden blijven in stand. Zoals het automatisch incasso op papier of telebankieren.

 

Lees ook:Gemeente nu digitaal bij ‘MijnOverheid’
Lees ook:Jubileum en Windows 10 centraal bij computerclub
Lees ook:D66 wil paspoorten thuisbezorgd
Lees ook:Website gemeente faalt voor DiGiD
Lees ook:In twee uur leren computer goed te beveiligen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.