B&W trokken de stad in…

Of het nu was om de nieuwe waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn wegwijs te maken in de gemeente of met het oog op de naderde verkiezingen (waarna het college van B&W gewoon wil blijven zitten in dezelfde samenstelling) in elk geval besloten B&W na hun wekelijkse vergadering de stad eens in te gaan.

Zij lieten zich door de afdeling Stedelijke Ontwikkeling voorlichten over de ontwikkelkansen in de stad. Van leegstaande kantoren tot woningen, de uitdaging om het Stadshart te verlevendigen en ook nieuwe entrees te realiseren en mogelijke kansrijke locaties voor herontwikkeling. Blijkbaar had het college – of een deel ervan – die informatie hard nodig.

Het college bezocht het gebied rond de Annakerk, meldt de gemeente. De kerk is eigendom van Rijkswaterstaat en heeft een tijdelijke bestemming als ANNA, een culturele en maatschappelijke ontmoetingsplek en een initiatief van de lokale brouwerij De Naekte Brouwers.

De kerk kan na verbreding van de A9 door de gemeente worden aangekocht. Rijkswaterstaat werd er voor 7 ton eigenaar van. De verbreding en overkapping van de A9 ter hoogte van het Oude Dorp, de nieuwbouw van de Piet Hein school en het op termijn vrijkomende kantoorpand naast BMW Van Poelgeest, scheppen na de verbreding van de A9 kansen voor nieuwe mogelijkheden rond 2024, zegt de gemeente.

Stadshart

In het Stadshart stond het college stil bij kansen voor nieuwe entrees van Winkelcentrum Stadshart Amstelveen, bij de nieuwe toe- en afrit van de A9. ‘Bij de mogelijke vernieuwing of renovatie van wijkcentra Alleman en Pluspunt ziet het college kansen om wonen en welzijn te integreren’, laat de gemeente weten.

Ook de parkeerproblematiek in de stad was onderwerp van discussie. De parkeerdruk is onverminderd hoog. Dat vraagt om creatieve oplossingen bij intensivering van woningbouw, beseffen B&W. Hun staat onder meer een concept voor ogen waarbij inwoners elektrische auto’s delen. Het college zegt onveranderd te willen blijven inzetten op een gevarieerd woningbouwprogramma, overigens zonder het bij bouwen van sociale woningen, met goede parkeeroplossingen.

Meer bedrijven

De bestuurders gaan enerzijds door met het zoveel mogelijk bedrijven naar de stad halen en zegt anderzijds te zoeken naar balans tussen wonen en werken en tegemoet te willen komen aan de enorme woonvraag in deze regio, onder meer door kantoortransformaties mogelijk te maken.

 

Lees ook:GroenLinks wil onderzoek ándere A9
Lees ook:Maandag info A9 in Oude Dorp
Lees ook:Raat wil regiokerk uit Annakerk
Lees ook:Onderzoek naar A9 door tunnel
Lees ook:Gemeentelijk monument Annakerk illegaal zonder klok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.