Astrid Joosten leidt ‘Eneco-symposium’

Astrid Joosten

Het door de gemeente Amstelveen georganiseerde ‘Eneco-symposium’ in Rotterdam, wordt donderdagmiddag 1 februari gehouden. Voorzitter daarvan is Astrid Joosten. Het heet ‘Aandeel in Duurzaamheid’, vindt plaats in het Drijvend Paviljoen en maakt in feite deel uit van de op initiatief van wethouder Herbert Raat gevoerde campagne tegen verkoop van de aandelen Eneco, die nu in handen zijn van 53 gemeenten.

Rotterdam is de grootste aandeelhouder, met bijna 32%, en riep alle andere gemeenten op maar te verkopen, waardoor de aandelen op de beurs terecht kunnen komen. Die gemeente kreeg aanvankelijk Den Haag en Dordrecht mee, maar inmiddels heeft de gemeenteraad van Den Haag ook tegen gestemd.

 

Naar aanleiding van de landelijke discussie over behoud of verkoop van Eneco aandelen, kondigde gemeente Amstelveen eerder het symposium aan. Dat gaat over de rol van gemeenten in de energietransitie.

Wethouder Herbert Raat (VVD) zegt een brede en inhoudelijke discussie te wensen. “Dus niet alleen over het wel of niet behouden van de Eneco aandelen. Maar ook over hoe gemeenten via aandeelhouderschap doelstellingen van lokaal duurzaamheidsbeleid kunnen realiseren. Gemeenten moeten de komende jaren vol inzetten op de realisatie van duurzame doelstellingen die in (inter)nationale klimaat- en energieakkoorden zijn gemaakt. Het symposium biedt kansen om nieuwe wegen te verkennen voor de invulling van lokaal duurzaamheidsbeleid.”

 Mix

Het symposium geeft aandeelhouders van Eneco inzicht in de verschillende consequenties, overwegingen en de voor- en nadelen die hierbij een rol spelen. De gemeente is druk bezig het programma samen te stellen. Het wordt een mix van gerenommeerde, uiteenlopende sprekers. Gemeenteraden en bestuurders van de 53 aandeelhoudende gemeenten, vertegenwoordigers van de milieu- en energiewereld en vakbonden ontvangen nog dit jaar een uitnodiging met het definitieve programma.

Definitieve besluitvorming over behoud of verkoop van aandelen van Eneco valt na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

 

Lees ook:Ed Nijpels en Astrid Joosten op Eneco-symposium
Lees ook:Symposium over Eneco in februari
Lees ook:Raat wil lobby-symposium over Eneco
Lees ook:Tumult in raad Rotterdam over Eneco-verkoop
Lees ook:Raat tegen afzetten commissarissen Eneco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.