Onno Hoes burgemeester Haarlemmermeer

Onno Hoes (56) is benoemd tot waarnemend burgemeester Haarlemmermeer. Dat gebeurde in overleg tussen de fractievoorzitters in de gemeenteraad en de commissaris van de Koning in Noord-Holland. Hoes gaat het ambt bekleden met ingang van 28 november.

De nu zittende burgemeester Theo Weterings is per die datum benoemd tot 28 burgemeester van Tilburg. Hoes, die onder meer burgemeester van Maastricht is geweest, blijft tijdens een nu lopende fusieprocedure in Haarlemmermeer. Die gemeente en Haarlemmerliede & Spaarnwoude gaan fuseren per 1 januari 2019. Er is een wettelijke procedure voor gemeentelijke herindeling gestart. Daarom wordt de burgemeestersvacature vooralsnog niet open gesteld.

De heer Hoes was van 2010 tot 2015 burgemeester van Maastricht en voor die tijd negen daar gedeputeerde van Noord-Brabant, waar van 1992 tot 2003 lid was voor de VVD van Provinciale Staten. Van 1993 tot 1998 was hij lid van de Gemeenteraad van ’s Hertogenbosch.

 

 

 

Lees ook:Bas Eenhoorn waarnemend burgemeester
Lees ook:Raadsleden bekijken tunnelplannen van Maastricht
Lees ook:Isa Hoes bij Venstra
Lees ook:Isa Hoes over boek en leven met Antoine Kamerling
Lees ook:Jobke Vonk volgende week burgemeester Aalsmeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.