Klaar voor winterse gladheid

Twaalfhonderd ton biozout staat bij de gemeente klaar met het oog op mogelijk in de winter komende gladheid. En alle strooiwagens staan natuurlijk ook klaar. Niet elk straatje wordt trouwens met zout bestrooit, want de gladheidbestrijders gaan alleen naar hoofdrijwegen, busroutes, belangrijke fietsroutes en toegangswegen naar scholen en winkelcentra.

Over de fietsroutes zegt verantwoordelijk wethouder Peter Bot dat men daar in het komende winterseizoen met een andere verhouding van zout / pekelwater gaat strooien. “Zo hebben we minder zout nodig, kan dooi sneller inzetten en kunnen we naar verwachting onze kwetsbare fietsers nog beter beschermen tegen gladheid,” zegt hij. De nieuwe techniek is de vrucht van evaluatie in het team gladheidbestrijding.

Door meer pekelwater en minder strooizout te gebruiken bij het natzoutstrooien op fietspaden kan door extra vocht de dooi sneller inzetten en zijn de paden sneller begaanbaar. De chauffeur kiest zelf de verhouding, zodat bij alle weeromstandigheden voldoende zout gestrooid kan worden. Amstelveen gebruikt biozout. De werking daarvan is vergelijkbaar met eerder gebruikte soorten wegenzout, maar het wordt volgens de gemeente op een milieuvriendelijkere manier geproduceerd.

 Stoepen

Stoepen moeten bewoners zelf schoon houden. De gemeente stelt daarvoor gratis strooizout ter beschikking. Dat is met eigen emmer te verkrijgen bij het Afvalbrengstation aan de Grutterij 26 en bij de gemeentewerf aan Escapade 2. Daarnaast staan op diverse locaties in Amstelveen zoutkisten. Inwoners kunnen dit zout strooien als een tunnel of brug slecht begaanbaar blijkt.

Actuele strooiacties en de regionale gladheidverwachting zijn te volgen via twitter.com/letopamstelveen. Informatie over de locaties van zoutkisten, melden van gladheid en de strooiroutes op www.amstelveen.nl/gladheid.

 

Lees ook:Weer strooizout tegen gladheid te halen
Lees ook:Nu biologisch zout tegen gladheid
Lees ook:Gemeente klaar voor strijd tegen gladheid
Lees ook:Duizend gratis sneeuwruimers in paar uur weg
Lees ook:Geen strooizout meer voor particulieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.