Meepraten over fietsbrug A9

Herbert Raat

Herbert Raat

Hoe de fietsbrug over de verbrede A9, ter hoogte van de Keizer Karelweg, er uit gaat zien bepalen de inwoners van Amstelveen. Die kunnen althans in de eerste helft van november kiezen uit verschillende ontwerpen. Via een speciale website kunnen zij stemmen op hun favoriete versie.

Voorafgaand aan de stemronde beoordeelt een team van deskundigen of de ingediende ontwerpen voldoen aan de eisen op het gebied van veiligheid, techniek en functionaliteit. Inwoners kunnen daarna bepalen welk ontwerp er uiteindelijk wordt gebouwd.

Volgens wethouder Herbert Raat (VVD):, die de A9 in zijn portefeuille heeft, is er fietsbrugnooit eerder een dergelijke inspraak van inwoners geweest. “De fietsbrug over de A9 wordt een icoon voor Amstelveen, een herkenningspunt.”, zegt hij. “Daarom vinden wij het belangrijk inwoners zeggenschap te geven. We hopen zoveel mogelijk inwoners te bereiken zodat het een brug van alle Amstelveners wordt.”

Vervolg

De architectenbureaus hebben hun ontwerp inmiddels aangeleverd bij de gemeente. Na de beoordeling kunnen inwoners stemmen van 1 november t/m 14 november. Elk huishouden in Amstelveen ontvangt hierover een brief met twee unieke codes. Stemmen kan online, per post of in belevingscentrum Amstelveen InZicht aan het Stadsplein 103 (boven de bibliotheek). De uitslag volgt twee weken later.

Fietsbrug over de A9

Over de A9 komen drie overkappingen: bij het Oude Dorp, bij het verkeersknooppunt Keizer Karelweg-A9 en bij het Bovenlandpad. De fietsbrug, ook bedoeld voor voetgangers, komt over het verkeersknooppunt te liggen parallel aan de Keizer Karelweg. Vanuit het zuiden gezien begint de brug bij de Ouderkerkerlaan en eindigt bij de noordelijke in- en uitgang van het busstation. Met deze brug wordt het gemotoriseerd verkeer gescheiden van het langzaam verkeer. Hierdoor ontstaat een vlottere doorstroming op het kruispunt en wordt de oversteek veiliger voor fietsers en voetgangers. De bouw van de fietsbrug wordt in de laatste fase van het project verbreding A9 gerealiseerd (uiterlijk 2024-2026).

 

Lees ook:Inwoners kiezen fietsbrug A9
Lees ook:Ruim driekwart stemmers koos ‘bomenbrug’ A9
Lees ook:Gemeenteraad buiten spel bij fietsbrug
Lees ook:Vijf opties voor nieuwe Amstelbrug
Lees ook:Raat: ‘Overlast tijdens aanleg bredere A9′

Eén reactie op “Meepraten over fietsbrug A9

  1. Gerben

    Mag hopen dat de voorkeur van de Fietsersbond tijdig bekend is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.