Koninklijke onderscheiding voor Linda Roos

Omdat zij er bijna 25 jaar lid van is geweest, kreeg Linda Roos van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) woensdag bij haar afscheid van de gemeenteraad een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Mirjam van ’t Veld reikte haar de versierselen uit die horen bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Begin jaren ’90 sprong Linda Roos in de bres voor het karakteristieke gebouw van de Kweekschool van het Leger des Heils aan de Amsterdamseweg. De gemeente had het idee opgevat het pand te slopen en te vervangen door een appartementengebouw. In diezelfde periode waren er plannen om de spoorbaan, waar nu de historische tram over rijdt, te vervangen door een busbaan. Daarvoor moest ook een stuk van het park De Braak worden opgeofferd. Haar medestanders deelden een gevoel van niet gehoord worden door en zich niet vertegenwoordigd voelen in de lokale politiek en het lokale bestuur.

Bij Linda Roos ontstond toen het besef dat je meer invloed en macht kon uitoefenen door je in het politieke systeem te nestelen. Linda Roos nam het initiatief voor de oprichting van een lokale politieke partij: Burgerbelangen Amstelveen (BBA). Bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen in 1994 behaalde BBA meteen vijf zetels.

Daarna was Linda Roos niet meer uit de politiek weg te denken. Ze bleef onvermoeibaar strijden voor de bescherming van de parken, het groen, maar ook dierenwelzijn en buitenschoolse voorzieningen, zoals sport en bewegen tijdens en na schooltijd.

 

 

Lees ook:Iedereen welkom bij afscheid Linda Roos
Lees ook:BBA-fractievoorzitter sympathiseert met Verdonk
Lees ook:Linda Roos (bbA) na 23 jaar uit gemeenteraad
Lees ook:Eerste ‘erepenning’ honden bij afscheid Roos
Lees ook:Jitze Bakker fractievoorzitter bbA

2 reacties op “Koninklijke onderscheiding voor Linda Roos

  1. Frank

    Ik geef jou er één, geef jij mij er dan één terug?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Taartaartje

    Ik heb niets met die flauwekul, maar verdiend en gefeliciteerd!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.