Bedrijventerrein Wagenweg wordt ontmanteld

Omdat het totaal is verloederd en trouwens niet meer in de visie past die de gemeente voor het gebied heeft, wordt het bedrijventerrein Wagenweg opgeheven. De gemeente gaat er kavels die vrijkomen niet opnieuw verhuren. Al jaren vinden er illegale praktijken plaats, zoals een hennepplantage, opslag van gestolen spullen en ruzies tussen de huurders. Het is nu genoeg, vinden B. en W. blijkbaar.

“Voor ons is de maat vol”, zegt wethouder Herbert Raat van Vastgoed (VVD). Hij vindt het de hoogste tijd om maatregelen te treffen. “Het is elke keer weer raak. Ook tijdens het laatste bezoek met burgemeester Mirjam van ’t Veld stonden er weer autowrakken op de weg.”

Het college wil er de nu bestaande activiteiten afbouwen en het terrein een andere bestemming geven. Op dit moment zijn er bedrijven, voornamelijk autohandel en sorteerbedrijven, gevestigd op elk kavels. De ondernemers mogen hun bedrijf nog wel voortzetten, mits zij zich aan de wettelijke en lokale regels houden, maar als en kavel vrij komt, wordt het dus niet meer verhuurd.

De bestemming moet trouwens sowieso worden veranderd, want het terrein maakt deel uit van een gebied waar de gemeente glastuinbouw wil concentreren. De gemeenteraad heeft daartoe deze maand de Ruimtelijke Visie Noorder Legmeerpolder vastgesteld, waarin het bedrijventerrein aan Wagenweg dus niet past. De gemeente wil in het gebied verrommeling voorkomen.

 

 

 

Lees ook:Bedrijventerrein Wagenweg was bijlegger
Lees ook:Gemeente gaat rotzooi Wagenweg aanpakken
Lees ook:Gemeente koopt voor 2 miljoen villa aan N201
Lees ook:Nog een McDonalds in Amstelveen
Lees ook:Opknapbeurt bedrijventerrein Legmeer begint eindelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.