Nieuwe kinderburgemeester in Rusland geboren

Nieuwe kinderburgemeester, tussen burgemeester Mirjam van ‘t Veld en wethouder Jeroen Brandes (rechts). Beide laatsten maakten deel uit van de jury die eerder ui 7 kandidaten 3 genomineerden kozen.

Amstelveen heeft een nieuwe kinderburgemeester. Het is de in Sint Petersburg geboren Varvara Denisova. Twee van de drie genomineerden kwamen trouwens uit het buitenland, maar Varvara kreeg de meeste stemmen. Zij wordt op 19 juli aan het begin van de raadsvergadering, om 14.00 uur, geïnstalleerd door burgemeester Mirjam van ‘t Veld. Tot die tijd is haar voorgangster Melle Vos nog kinderburgemeester. Zij was de eerste die de functie kreeg.

De bekendmaking vond plaats op woensdag 7 juni in het bijzijn van de drie kandidaten. Naast Varvara, waren dat Vita Meynen en de in Syrië geboren Mohanad Mawed kandidaat. Zij voerden een week lang campagne, met steun van de gemeentelijke afdeling c0mmunicatie.

Tijdens de middag in het raadhuis, waarheen de kandidaten veel publiek hadden meegenomen, werd duidelijk wie had gewonnen. Net als vorig jaar praatte Ernst Jan Wilhelmus van lokale publieke omroep RTVA de zaak aan elkaar.

Burgemeester Mirjam zei uit te zien naar de samenwerking met de nieuwe kinderburgemeester. De kandidaten die zijn afgevallen krijgen nog een rondleiding in het raadhuis. Overigens wordt de kinderburgemeester, zoals in vrijwel alle landen ook voor de ‘echte’ geldt, in Amstelveen gekozen. Voor de ‘echte’ burgemeester geldt hier nog altijd dat die wordt benoemd, al heeft tegenwoordig via een schimmige procedure met een vertrouwenscommissie de gemeenteraad indirect wel iets over de benoeming te zeggen.

De nieuwe kinderburgemeester is leerlinge van de Willem-Alexanderschool.

 

Lees ook:Kans op kinderburgemeester uit buitenland
Lees ook:Drie kandidaten strijden om kinderburgemeesterschap
Lees ook:Selectie voor kandidatuur kinderburgemeester
Lees ook:Nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd
Lees ook:Kinderburgemeester Melle Vos geïnstalleerd

2 reacties op “Nieuwe kinderburgemeester in Rusland geboren

 1. Banaan

  Een allochtone kinderburgemeester, die nog blond is ook!
  Gefeliciteerd meid en dat je een leuke tijd mag hebben.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Allochtoon

   Een banaan is ook niet echt autochtoon. Misschien eens uit je rectum halen?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.