Gemeente gaat rotzooi Wagenweg aanpakken

Foto: Gemeente Amstelveen

De gemeente gaat andere maatregelen nemen tegen de rotzooi die nog steeds blijkt te bestaan op het bedrijventerrein aan de Wagenweg, voorheen een woonwagenkamp. Dat gebeurt overigens wel in overleg met de gemeenteraad, maar B&W dat de maat nu wel vol is.

Burgemeester Mirjam van ’t Veld en wethouder Herbert Raat constateerden dat dinsdag na een bezoek aan de locatie. Zij deden dat samen met de politie en medewerkers van de betreffende gemeentelijke afdelingen. De groep ging ook naar de woonwagenlocatie Het Galjoen, maar daar leek alles in orde.

Dat kon niet worden gezegd van de Wagenweg, waar troep en autowrakken op de openbare zijn gedumpt. Het bedrijventerrein levert de gemeente eigenlijk niks op en leidde in het verleden tot verliezen, vertelde Raat (VVD), die Vastgoed in zijn portefeuille heeft, vorig jaar aan de gemeenteraad.

Voorheen werd het beheer van het terrein uitbesteed, maar door het zelf te gaan doen, daalden de kosten ervan met een halve ton (€ 74.000 naar € 24.000). Door het zelf te gaan doen kreeg de gemeente ook meer greep op de verrommeling, meldde Raat aan de gemeenteraad.

 

Maar met die rommel; schijnt het nog steeds niet de goede kant op te gaan, zodat er nu krachtig moet worden ingegrepen, vinden B&W. Het bedrijventerrein bestaat uit elf kavels. Toen de woonwagenbestemming verdween, kregen bewoners die daar een bedrijf ‘aan huis’ hadden – voornamelijk autosloperijen en sorteerbedrijven – de gelegenheid dat er voort te zetten. Vorig jaar was er nog maar één van de oorspronkelijke bedrijven actief. Op de overige tien kavels zaten andere ondernemers als huurders: autoreparatiebedrijven, autohandelaren en sorteerbedrijven. Maar die raakten als het om de huur ging stelselmatig

in betalingsproblemen. En verder was te vorig jaar al sprake van vernielingen en bleek handhaving van de orde op de openbare weg lastig. Huren van wan betalers werden opgezegd en volgens Raat verliepen nieuwe verhuringen verlopen zonder problemen. Het terrein is aanzienlijk verbeterd, zei hij.

Maar dat blijkt nu toch niet helemaal juist,. Vandaar dat er maatregelen moeten komen om de zaak in goede banen te leiden, vinden B&W.

 

 

Lees ook:Bedrijventerrein Wagenweg was bijlegger
Lees ook:Bedrijventerrein Wagenweg wordt ontmanteld
Lees ook:Opknapbeurt bedrijventerrein Legmeer begint eindelijk
Lees ook:Gemeente koopt voor 2 miljoen villa aan N201
Lees ook:Ondernemers willen Keurmerk veiligheid bedrijventerrein Legmeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.