Start campagne nieuwe kinderburgemeester

Wat nou eigenlijk de invloed op het beleid van zo’n functionaris is, blijft volstrekt onduidelijk, maar er komt weer een nieuwe kinderburgemeester, als opvolger van Melle Vos, die een jaar geleden werd benoemd. Daarvoor kunnen alle Amstelveense kinderen uit groep 6 en 7 zich verkiesbaar stellen.

De aftrap voor de zoektocht vond plaats op basisschool De Cirkel waar naast burgemeester Mirjam van ’t Veld, ook de huidige kinderburgemeester Melle Vos vertelde hoe leuk het is kinderburgemeester te zijn.

Die gaat met de ‘echte’ burgemeester of een wethouder mee naar activiteiten en houdt daar soms een korte toespraak. Hij of zij praat met de collegeleden en andere mensen in de gemeente over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld over spelen, school of sport, zegt de gemeente. Waar dat ooit tot besluitvorming leidde, is onduidelijk. De kinderburgemeester wordt voor een jaar benoemd.

Wie voor de functie in aanmerking wil komen, kunnen een gokje wagen door een brief of het maken een filmpje waarin zij aangeven waarom ze kinderburgemeester willen zijn en wat zij voor ogen hebben. Als extra opdracht moeten zij het thema van dit jaar #mensenmakenamstelveen in hun verhaal verwerken. Brieven en / of filmpjes moeten voor 12 mei 2017 binnen zijn bij de gemeente via [email protected] Meer informatie www.mensenmakenamstelveen.nl

 Jury

Behalve dat hij of zij nu in groep 6 of groep 7 zit, moet de kandidaat ook in Amstelveen wonen, opkomen voor de belangen van Amstelveense kinderen, het leuk vinden mensen te ontmoeten, graag een mening geven, goed kunnen vertellen en (zoals vrijwel elke politicus) graag in de belangstelling staan.

Alle sollicitaties worden gelezen door een jury die een aantal genomineerde kinderen kiest. Zij mogen dan tijdens een sollicitatiemiddag op het raadhuis een korte presentatie geven en daarin uitleggen waarom zij de beste kandidaat zijn. Op woensdag 19 juli wordt de kinderburgemeester officieel geïnstalleerd tijdens de vergadering van de gemeenteraad.

 

Lees ook:Gemeente zoekt ‘kinderburgemeester’
Lees ook:Selectie voor kandidatuur kinderburgemeester
Lees ook:Nieuwe kinderburgemeester in Rusland geboren
Lees ook:Nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd
Lees ook:Kans op kinderburgemeester uit buitenland

4 reacties op “Start campagne nieuwe kinderburgemeester

 1. Gerben

  Beste Johan,
  Was je te lui om het na te gaan? Hulde voor de uitgaande kinderburgemeester Melle Vos. Zij was de eerste. En alle lof voor haar. Brug te ver toen de echte er even uitlag vanwege ziekte.

  Nu op naar de volgende kinderburgemeester. Die moet nog meer speelruimte krijgen, bv via een eigen mailadres of blog.

  Dus niet zo zuur. Bovendien blijkbaar een bijeenkomst waar je een uitnodiging ontving.

  Groet,
  Gerben

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Ik vind juist dat kinderburgemeesters echt iets moeten hebben in te brengen en niet alleen maar voor de lol erbij hangen, hoewel veel politici dat wel gewend zijn….

     /   Beantwoorden  / 
   1. Gerben

    Beste Johan,
    Dank voor je reply, begrijp je eindelijk ten diepste.
    Echt.
    Tijd voor een sociaal contract in Amstelveen. En daar zijn die raadsleden voor gekozen. Gaan voor zitgeld in ons raadhuis.
    Rook ze uit. Dus door met je blog. Hulde!

      /   Beantwoorden  / 
 2. Rode Paprika

  Wie is die jury?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.