Lente-offensief gemeente tegen vandalisme

Verlichting Michiel de Ruyterschool

Handhavers van de gemeente gaan, met de lente in zicht, vaker en intensiever controleren op vandalisme aan gemeentelijke gebouwen. Veertig procent van de totale schadekosten door vandalisme wordt in het voorjaar veroorzaakt. Lente is wat dat betreft dus koploper in vergelijking met de andere seizoen.

Behalve een stevige kostenpost is vandalisme ook een bron van overlast voor de buurt, constateert wethouder Handhaving Herbert Raat (VVD). “We hebben er vorig jaar voor gekozen verschillende afdelingen intensiever samen te laten werken, zoals de afdelingen Vastgoed, Handhaving maar ook Jeugd en Samenleving. Nu is beter te voorspellen waar vandalisme meer dan gemiddeld plaatsvindt, maar ook op welke locaties. Zo zorgen we dat Amstelveen niet verloedert.”

In de lente van 2016 waren er in totaal 29 meldingen van vandalisme. Achttien daarvan hadden betrekking op graffiti of vernieling van toegangsdeuren. Vandalisme kost de gemeente zo’n €24.800 per jaar.

Hotspots

De gemeente heeft enkele gebouwen aangewezen als potentiële ‘hotspot’, locaties waar vaker vandalisme meer voorkomt dan op andere locaties. Medewerkers van de afdeling handhaving gaan er meer controleren. Zoals bij basisschool De Triangel aan de Zeelandiahoeve en het voormalige schoolgebouw van Michiel de Ruyter aan het Catharine van Clevepark, waar recent nieuwe verlichting werd aangebracht. Er was meer licht nodig omdat het gebouw meer dan gemiddeld werd geteisterd door ingegooide ramen.

 

Lees ook:Hardere actie tegen vandalisme
Lees ook:Vandalismewijzer ingezet in strijd tegen vandalen
Lees ook:Gemeente geeft geen haast met LED verlichting
Lees ook:Uitgaanspubliek fietst vrijwel uitsluitend zonder licht
Lees ook:Westwijk Zuid-West veiligste keurmerkwijk 2009

4 reacties op “Lente-offensief gemeente tegen vandalisme

 1. Tomaat

  Elke € is natuurlijk te veel , maar Raat weet heel goed dat een bedrag van 25.000 € voor een gemeente van een goede 80.000 inwoners weinig is. Toen hij in Amsterdam zat kreeg hij wel te maken met andere cijfers. Het gebruikelijke Bukito- gedrag van onze wethouder.
  PS.
  Hr. Raat , hoe gaat het trouwens met Nieuw Vredeveld? Al vorderingen?

    /   Beantwoorden  / 
 2. PeterPC

  Ik ben zo blij dat vandalisme hier maar pak wek 24K kost.

  Dat betekent dat vandalisme hier weinig voorkomt, behalve dan in die randwijk achtige buurten.

    /   Beantwoorden  / 
 3. ellejellens

  Wat kostte dat badje in de poel ook alweer?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tomaat

   @ ellenjellens. Doe nou niet zo lullig joh! Hoewel ik vind je nog positief, want je hebt de ” Raatbunker” nog niet genoemd.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.