Hondencontrole in Nes aan de Amstel

De Amstelveense controleurs van de hondenbelasting waren donderdag op pad in Nes aan de Amstel. Wethouder Herbert Raat van Vergunningen en Handhaving (VVD, rechts op de foto) ging maar weer eens mee. 

De huis aan huis controle wordt sinds 2015 uitgevoerd door mensen in de bijstand. Zo kunnen ze werkervaring opdoen, is de redenering van de gemeente.

De controleurs kunnen zich legitimeren. Een legitimatiebewijs is door de gemeente Amstelveen verstrekt. Inmiddels is ruim een derde van de Amstelveense huizen gecontroleerd. Dagelijks worden honden aangetroffen die nog niet gemeld waren bij de gemeente.

“Wederom een succes”, gniffelt Raat. “Het is natuurlijk ook fantastisch te zien dat de deelnemers aan het project enthousiast zijn.”

Een van hen: ‘Veel beter dan thuis zitten’.  Raat: “Sinds de start van het project hebben al zes mensen betaald werk gevonden.”

 

Lees ook:Mensen in bijstand op hondencontrole
Lees ook:Hondencontrole blijft bij bijstandmensen
Lees ook:Weer controle voor hondenbelasting
Lees ook:Politie vindt dode in huis Watercirkel
Lees ook:Koolmonoxide door defecte CV-ketel aan Kierkegaard

6 reacties op “Hondencontrole in Nes aan de Amstel

 1. Frank Bikker

  Het controleren van belasting door vrijwilligers slaat natuurlijk nergens op! Dit is gewoon regulier werk. De hr Raat doet hier aan verdringing op de arbeidsmarkt en dat zij werkervaring opdoen slaat ook nergens op . Als ji 3 dagen of meer voor een sportvereniging iets doet, krijg je ook werkervaring en dan ben je een echte vrijwilliger , die niet iemand anders het brood uit de mond stoot terwille van de gemeentekas. Ik vind het trouwens ook heel erg vreemd dat iemand na misschien een stoomcursusje van een paar dagen al opsporingsbevoegdheid heeft op dit vlak. Ik denk ook niet dat een vrijwilliger een Hell Angeltype met een pitbull op de bon slingerend, maar eerder een bibberend oud dametje met haar even hard bibberende schoothondje.

  Kortom dit was weer 1 van de vele PR stuntjes van de hr. Raat waar hij bijna wereldkampioen in is. En o ja, de onvermijdelijke foto natuurlijk!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Piet

   Wat een dom en niets ter zake doende verhaal was dit weer van Frank Bikker.

   Maar wel te verwachten.

   Net als al zijn reacties bij Amstelveenz.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank Bikker

    Goede argumenten van je Piet. Super!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

     O ja , piet , kun je ook na al je tegenargumenten even uitleggen wat Amstelveenz hier doet. Deze man heeft echt de denkkracht van een huismus, die 3 jaar in coma ligt.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Piet

      Jeetje moest je daar een uur over nadenken?

      Ik denk toch echt dat als je jouw verstand in een vogeltje stopt dat het achteruit gaat vliegen.Het arme beest.

        /  
 2. Gerben

  Afschaffen die hondenbelasting. Oprichten van een Weetfabriek op het Amsteleiland brengt veel meer op.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.