Bert Winthorst, interim, nu gemeentesecretaris

Hij voerde al ruim een half jaar die functie ad interim uit, maar Bert Winthorst (52) is nu definitief door B&W benoemd tot gemeentesecretaris. Vorig jaar volgde hij Alexander Meijer op, die het stokje van de gepensioneerde Rein Schurink had overgenomen. Omdat er te weinig ‘chemie’, tussen hem en B&W bestond was Meijer binnen een jaar al weer vertrokken.

Winthorst werkt sinds 2011 bij de gemeente als directeur.

Hij blijft dat nu ook als hoofd van de ambtelijke organisatie voor Amstelveen en Aalsmeer.

Winthorst studeerde bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit en werd op 17 januari 1964 geboren. Voordat hij bij de gemeente als directeur in dienst trad werkte hij gedurende vijf jaar als interim manager in de publieke sector. Voor die tijd was hij veertien jaar management consultant voor accountants- en adviseursbureau PwC (PriceWaterhouseCoopers), maar ook toen was hij voornamelijk werkzaam in de publieke sector. Hij is getrouwd en heeft twee zonen. Meijer hield het ook in zijn vorige gemeente, de Ronde Venen, niet zo gek lang uit als secretaris (hij begon er in 2012).

Een eerder als opvolger van Schurink gedoodverfde bij de gemeente in dienst getreden directeur liet het, na te zijn ingewerkt, kort voor het uur U afweten en stapte over naar de NS, waar hem een hoger salaris en een auto van de zaak wachtte. Rein Schurink ging na 14 jaar in Amstelveen te hebben gewerkt met pensioen.

 

 

Lees ook:Gemeentesecretaris Meijer miste ‘chemie’ met B&W
Lees ook:Gemeente secretaris lijkt alweer exit
Lees ook:Alexander Meijer nieuwe gemeentesecretaris
Lees ook:Nieuwe directeur KNGF Geleidehonden
Lees ook:‘Werkplein’ voor regio in gemeentehuis

3 reacties op “Bert Winthorst, interim, nu gemeentesecretaris

 1. Gerben

  Al in huis sinds 2011. Het goud ligt immer dichtbij. Felicitaties aan Bert, B&W, de Raad, de gemeentelijk organisatie en ten slotte aan onszelf: burgers van Amstelveen (& Aalsmeer) en omstreken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gerben

   Van Amstelveen Aalsmeer, hoop ik. Zegen voor hem om de boel bij elkaar te houden/te brengen.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.