Lars Wieringa (VVD) interim-raadsgiffier

Er is een nieuwe tijdelijke griffier van de gemeenteraad op komst. Dat wordt mr. Lars Wieringa (46) uit Bussum. Hij volgt enkele maanden, maximaal een half jaar, Pascale Georgopoulou op, die per 1 januari afscheid nam. De zogenoemde werkgeverscommissie van de gemeenteraad heeft voorgesteld Wieringa, die een royale lokale politieke ervaring heeft, te benoemen.

Dat gebeurt formeel in de raadsvergadering van 8 februari, maar hij is alvast aan het werk gegaan. Hij werkt drie dagen per week in Amstelveen. Eerder was hij onder meer griffier in Bussum (2003 tot 2015) en interim-griffier in Culemborg. Van 2000 tot 2002 was hij wethouder in Putten namens de VVD. Later werd hij statenlid. In beide functies had hij onder meer ruimtelijk gebied en agrarische zaken in zijn portefeuille.

Georgopoulou was lid van GroenLinks en stond bij een vorige verkiezing op de kandidatenlijst van die partij voor de Tweede Kamer.

Wieringa heeft tal van nevenfuncties bekleed. Er is inmiddels een wervingsprocedure gestart voor een definitieve opvolger van Georgopoulou. Wieringa maakte acht jaar lang deel uit van de commissie bezwaarschriften van het waterschap Amstel Gooi en Vecht. Hij wilde voor de VVD in het algemeen bestuur worden gekozen, maar dat is niet gelukt. Verder sport hij kennelijk veel.

 

 

 

 

Lees ook:Nieuwe griffier gemeenteraad
Lees ook:Marnix Philips nieuwe raadsgriffier
Lees ook:Griffier neemt afscheid met les in raadswerk
Lees ook:Scholieren voeren ‘raadsdebat’
Lees ook:VVD blijft ook in Amstelveen grootste partij

9 reacties op “Lars Wieringa (VVD) interim-raadsgiffier

 1. Gerben

  Lars de Derde, indachtig het dualisme. Straat voor Pascale?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Tomaat

  Kunnen we Amstelveen beter niet VVDveen noemen? Het wordt zo wel een klef clubje hier. Dure kavels kun nu al je bekijken in vvd kantine de Bajes. Dienstmeisje Maaike praat over Chinese kunstenaars goedgekeurd door Peking, die hier mogen werken enz.

    /   Beantwoorden  / 
  1. expat

   “Dienstmeisje Maaike praat over Chinese kunstenaars goedgekeurd door Peking, die hier mogen werken enz.”

   Dat betekent dat Peking heel blij is met de SP Maoïsten club. Of de Chinese restaurants.

     /   Beantwoorden  / 
 3. partijloze

  Ooit mochten ambtenaren niet lid zijn van een politieke partij.

  Een griffier hoort boven de partijen te staan. Of is het vertrek van de vorige griffier toch politiek ingestoken om de weg vrij te maken voor een VVD’er nu de burgemeester een CDA-dame is? Let wel 2% of minder is lid van een politieke partij!

  Zal Wieringa ook solliciteren, hij heeft een streepje voor alvast. VVD-veen, leuk gevonden, maar dat kleffe is ook waar.

    /   Beantwoorden  / 
 4. partijloze

  Misschien ook belangrijk te vermelden dat VVD’er Kees Noomen een sleutelrol speelt bij de benoeming. Gerard Hulsman (CDA) en Cor Spnhoven (OCA) zitten er bij om ja te knikken. Op deze wijze kan de VVD bepalen wie de griffier wordt. De ‘interim’ positie heb ik nergens een vacature van mogen zien. Noomen heeft via zijn VVD netwerk aldus simpelweg iemand gevraagd. Ons kent ons. Miste dit even. Net zoals Noomen misbruik maakt van zijn positie om amsterdamse zaken die met zijn werk te maken hebben, te vermengen met lokale amstelveense politiek zoals zijn luchtballonnetjes over toerisme tijdje terug.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Ik mag toch aannemen dat integriteit bij de heer Noomen met diamanten letters geschreven staat? Amstelveen is niet voor niets één van de welvarendste gemeenten van Nederland. Hoe denk je dat dat komt? Door hen die iets van hun leven willen maken ruim baan te geven.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Matthijs

  Interessant. Maar bij de vorige (definitieve) benoeming, toen iemand die in GroenLinks zeer actief was werd gekozen, was Noomen ook al in die commissie. En de VVD de grootste fractie. Hoe zat dat dan?

    /   Beantwoorden  / 
 6. partijloze

  Toen (2007) was er geen werkgeverscommissie met maar drie personen. Die is er pas sinds september 2016. Toen (2007) besloot de hele raad op voorstel van het presidium dat uit alle fractievoorzitters bestaat. Groenlinks wist toen iets te bewerkstelligen. Nu is de macht meer beperkter gemaakt met veel minder tegengeluid met deze werkgeverscommissie die slechts drie personen telt waar slechts een krachtig figuur in zit (VVDer Kees Noomen) waardoor de VVD dit kan doen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Tomaat

  In andere media stond inmiddels dat ie was benoemd. Er stond nergens dat ie overigens ook lid was van de VVD. Misschien was dat een klein saillant detail.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.