Wethouder: Minimaraad niet correct over AV-pas

Maaike Veeningen

Volgens de gemeente klopt de klacht over de Amstelveenpas van VMA (Vrijwilligersraad Minima Amstelveen) niet. De raad, voorzetting van de door B&W opgeheven Participatieraad Minima Amstelveen PMA), vond dat de nieuwe digitale versie van de kortingskaart in feite minima op kosten jaagt en in feite gewoon een kaart van commerciële aanbieders. Maar de cases die VMA aandroeg, zijn volgens wethouder Maaike Veeningen van Werk en Inkomen (D66) niet correct.

Onjuist in de ingezonden brief van VMA is volgens wethouder dat minima bijvoorbeeld bij een verjaardagsfeestje niet anderen kunnen meenemen. De betrokkene dacht dat het anders was, op basis van een aankondiging op de website, maar die bleek onjuiste informatie te bevatten. De wethouder meldt het volgende:

“De Amstelveenpas is bedoeld voor minima en hun kinderen. Chimpie Champ geeft alleen korting op entree van de pashouder zelf. Dit stond verkeerd op de website en dit is inmiddels aangepast. Er is een casus bekend waarbij een amstelveenpashouder een kinderfeestje bij Chimpie Champ had geboekt in de veronderstelling korting te krijgen op het hele bedrag (n.a.v informatie op de website). De betreffende pashouder is door Groupcard gecompenseerd (omdat zij de afspraak met Chimpie Champ verkeerd op de website hadden gezet). Er is dus geen sprake van een financiële tegenvaller voor deze Amstelveenpashouder.

 Zoutkamer

Ten aanzien van de aanbieder Saltium: Iedereen (ook minima) zijn zelf verantwoordelijk of zij willen deelnemen aan een activiteit. Zij kunnen deze keuze zelf maken. Het is mogelijk dat de zorgverzekering deze therapie ook (gedeeltelijk) vergoed. Een zorgverzekering is een ander product dan de pas. Voor een zorgverzekering wordt premie betaald.”

 

 

Lees ook:Amstelveenpas
Lees ook:Voormalige PMA: ‘Nieuwe AV-pas gemiste kans’
Lees ook:Nieuwe AV-pas niet altijd goedkoper dan oude
Lees ook:Expositie amateurkunst geopend in Kunstuitleen
Lees ook:‘AV-kaart te commercieel’

8 reacties op “Wethouder: Minimaraad niet correct over AV-pas

 1. Natasja

  Inmiddels is de gedupeerde na volle tevredenheid schadeloos gesteld voor teveel betaalde bedrag bij Chimpie Champ

    /   Beantwoorden  / 
  1. Simon Sluitspier

   Dat is tenminste sportief van Chimpie Champ.

   Dat hele gedoe met Saltium is natuurlijk belachelijk voor de Amstelveenpas. Ik denk dat mevr. Veeningen zich niet moet laten gebruiken voor dit soort flutkortingen. Zo wordt die Amstelveenpas een aanfluiting . Ik neem aan dat zij dat ook niet wil. Geef dan ronduit toe, dat dit eigenlijk niet nagenoeg niets voorstelt.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Gerrit

    Zout? Straks kun je het gratis bij de werf halen. Geen AV pas nodig.

    SS heeft nooit mazzel gehad met kortingen dus is een tikje jaloers.

    En heeft dan ook geen AV pas, dat is te min. En komt ook niet in aanmerking voor een heleboel andere passen, rijbewijs, paspoort, ouderenpas etc.

    Kan ook niet, het jochie is pas 12.

      /   Beantwoorden  / 
 2. Jo

  SCHANDE ,hoe moet je schaamteloos 10% korting vragen op een hotdog van 2€
  En op een 4 uurtje ,dat 100% duurder is geworden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Dat gebeurt dan ook enkel door mensen die geen schaamte voelen. Dat zijn dus mensen die een dergelijk soort,reclameboekje samenstellen en daar de politieke verantwooordelijkheid voor nemen.
   Amstelveen schaam,u diep, als één van rijkste gemeentes van het land.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Bakker

  Ik snap geen moer van dit bericht. De VMA is niet correct want de fout is inmiddels hersteld. Dat is wat ik lees. Ik kan het niet kan bevatten omdat er dan een ongeloofljike arrogantie en domheid van de wethouder afdruipt die ik niet voorstelbaar acht. Dus ik moet het maar wijten aan het bericht of mijn vermogen tot begrijpend lezen.

  Toch versterkt dit mijn gevoel dat we beter bij Amsterdam kunnen aansluiten. De durpse kwaliteit en de Limburgse VVD sfeer van dit bestuur blijft elke keer de kop opsteken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Simon Sluitspier

   Deze mevr. Veeningen is gewoon meegelift op het Pechtoldeffect.
   Zeer dom dat zij er voor heeft gekozen om wethouder te worden. Dat doet haar en haar partij geen goed.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Rotary-vriendje

  Nederland, vernederland !

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.