Raadsleden naar afval

In het diepste geheim, althans afgeschermd voor alle lokale media, blijken de zich volksvertegenwoordigers noemende leden van de gemeenteraden van Amstelveen en Aalsmeer een week geleden een installatie voor het sorteren van afval in Rotterdam te hebben bekeken.

Zij zijn aar naar SUEZ geweest, meldt een persbericht, waarbij overigens niet wordt gezegd waarvan die letters nou precies een afkorting van zijn. Met club sorteert plastic verpakkingsmateriaal, metalen (blik) en drankkartons (PMD) van maar 205 gemeenten en biedt die voor hergebruik aan.

Beide gemeenten werken aan een nieuwe visie op huishoudelijke grondstoffen die bij inwoners worden ingezameld, zegt de lokale overheid. Vandaar het bezoek aan de installatie in Rotterdam dus.

Om uitgelegd te krijgen hoe iets nou van afval naar grondstof gaat. Plastic verpakkingsmateriaal kan bijvoorbeeld tot op het kleinste snippertje plastic worden gesorteerd. De meeste verpakkingen kunnen volgens de gemeente worden hergebruikt. (Foto gemeente Amstelveen).

 

 

 

 

Lees ook:Gratis compost uit dank voor scheiden afval
Lees ook:Restvuil verder in de ban
Lees ook:Steeds meer karton en blik bij plastic
Lees ook:Elf kilo plastic afval per huishouden
Lees ook:Promotieteam voor scheiden plastic

34 reacties op “Raadsleden naar afval

 1. Rotary-vriendje

  Perfect artikel. De meesten kunnen inderdaad zo bij het grofvuil. Graag wel gescheiden. GL/SP bij GFT, CDA bij het grof hout; kan spaanplaat van gemaakt worden. D66 bij metaal/kunststof; voor gerecyclede windvanen. VVD/BBA maakt niet uit, als ze maar niet gerecycled worden :-)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Moeten de laatste 2 partijen dan niet op de gifbelt van het Amsteleiland?

     /   Beantwoorden  / 
 2. PeterPC

  “Zij zijn aar naar SUEZ geweest”
  “Met club sorteert”

  Lekker kort en duidend verhaal JB.

  Vooral de uitleg over van plastic afbreken tot het bouwen van een sociale woning daarvan.

  Voor de rest met R-v eens, alle partijen kunnen bij het vuil. Maar de PVV niet,want niet genoemd (of het moet over lokale partijen gaan, en dat geloof ik dus niet)

  Aan de andere kant stelt R-v iets zeer sinisters voor, het scheiden van groepen. Iets in de trant van “Links oder Rechts”.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Ja PC, mijn donkere kant trekt als een zwart laken over deze stad. Het licht zal voor altijd doven en voor uw ogen verschijnt het zwartste zwart…..

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Wellicht is “Darth Vader” een betere nickname voor je.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Zullen we weer terug gaan naar AV en onderling geruzie weer opschorten…

       /   Beantwoorden  / 
     1. PeterPC

      R-v en ik hebben geen ruzie Johan. Een beetje lol hebben met elkaar mag toch wel?

        /  
     2. Rotary-vriendje

      Precies. @Johan, wordt geen scheidsrechter die een wedstrijd kapot fluit. Het is jouw boterham hoor. Hoe meer clicks, des te meer de kassa rinkelt. Wees een beetje soepel.

        /  
    2. Rotary-vriendje

     Even gegoogled. Je kent je zwarte klassiekers. Chapeau ! Qua uiterlijk herken ik me in elk geval niet in deze figuur. ‘k Zal eens gaan nadenken over een passende nickname voor jou, PC !

     NB. Niet verwijderen Johan. Dit is de smeerolie van de discussie. Er bevindt zich een diepere laag onder deze discussie die alleen te begrijpen is als je bent ingewijd in de Aloude Mysteriën der Zwartelarij.

       /   Beantwoorden  / 
     1. PeterPC

      R-v, je komt vast wel met iets wat acceptabel is.

        /  
     2. Johan Bos

      Heren wij worden het toch niet eens. En u onderling ook niet. Dit is geen site om op elkaar te reageren, maar Laten wij ons nu bij de onderwerpen houden. Dit is geen site om eindeloos op elkaar te schelden, maar op de onderwerpen te reageren die worden aangekaart.

        /  
 3. Robert van Waning

  “De zich volksvertegenwoordigers noemende leden van de gemeenteraden van Amstelveen en Aalsmeer,” schrijft JB, maar als ik het heb over ‘de zich journalisten noemende lokale advertentieverkopers’, dan wordt dat verwijderd.

  De lokale democratie stelt inderdaad niets voor, maar vrijwel iedereen vindt het wel prima zo, zolang iedereen maar weer wordt herkozen, zijn baantje mag behouden en zijn plekje in het lokale netwerk niet verliest.

  Onze burgemeester is door haar kliek genomineerd als beste burgemeester van de wereld, dus wat zeuren ze nou?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Nee hoor, als het maar een beetje bij het onderwerp blijft. Verder mag u zo denigrerend over journalisten denken als u wilt. Zij weten wie het zegt, zou ik bijna zeggen. En er is zeker wat u betreft niets nieuws onder de zon. Overigens niets ten nadele van goede advertentieverkopers. Ik versta dat vak niet….

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Niets ten nadele van advertentieverkopers, voorlichters, pr-medewerkers en spreekbuizen, mits zij zich geen journalist noemen (of nog erger: wanen) en aanspraak maken op journalistieke voorrechten, invloed en macht zonder te willen voldoen aan de daaraan verbonden voorwaarden, regels, plichten en functie.

     /   Beantwoorden  / 
 4. PeterPC

  “maar als ik het heb over ‘de zich journalisten noemende lokale advertentieverkopers’, dan wordt dat verwijderd.”

  Nooit de hand bijten die je te eten geeft.

  Vanaf dag 1 ben je bezig JB af te zeiken. Je bent hier te gast hoor.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   “Zullen we weer terug gaan naar AV en onderling geruzie weer opschorten…” (Johan Bos)

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   PC, zolang ik mij houd aan de Gebruiksvoorwaarden en mij fatsoenlijk gedraag, mag ik hier schrijven wat ik wat ik wil, ook over Johan Bos.

   JB’s opmerking over ‘de zich volksvertegenwoordigers noemende leden van de gemeenteraden’ was trouwens een stuk onfatsoenlijker dan de mijne over lokale nepjournalisten. Politici en bestuurders kunnen zich namelijk niet verweren tegen kritische journalisten (of wat daarop lijkt) door hen van passende repliek te dienen, want dat zou het einde betekenen van hun politieke cq bestuurlijke carrière. Zo zijn nu eenmaal de krachtverhoudingen in een mediacratie.

   Die Gebruiksvoorwaarden vormen een contract tussen de blogger en de reageerder waaraan beide partijen zich dienen te houden. Er staat niets in over ‘gast’ zijn en daarom geen kritiek mogen uiten.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    Zullen we na dit zoveelste lesje nu echt stoppen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Zoostje

     Ben ik nu weer verwijderd??????

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      De reactie betrof Frank, die ook is verwijderd (maar sommigen valt verwijdering van anderen niet op om de beschuldiging ‘selectief’ boven tafel te kunnen houden). Ik constateer trouwens dat u niet alleen op vrijdag reageert, zoals eerder aangekondigd. Geeft niet, u breekt wel vaker een belofte.

        /  
    2. Zoostje

     Of is mijn reactie op Frank in het afval beland?

       /   Beantwoorden  / 
     1. Frank

      Au!

        /  
    3. Zoostje

     Mijn beloftes zullen idd geen stand houden zolang u offtopic berichten laat staan.Overigens zijn mijn beloftes volledig onderhevig aan uw manier van selectief verwijderen.Er staan er nog wel een paar,die kunnen worden verwijderd.Zodra er op de persoon gerichte reacties worden geplaatst dienen die door u te worden verwijderd en ik zei al eerder, ik zal u van dienst zijn,een belofte die ik wel waarmaak toch?

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      Verfvulling van uw beloften zijn dus afhankelijk mij? Ik meen toch dat u herhaaldelijk hebt gezegd deze inferieure site niet meer te bezoeken, maar de slechtheid is u kennelijk te lief. Met de persoonsgerichte kwalificaties doe ik het nooit goed: De een vindt dat ik teveel de ander dat ik te weinig toesta. Maar ik doe het toch nooit voor iedereen goed dus het maakt niet uit. Gelukkig weten u en RvW precies hoe al;es moet.

        /  
  3. Frank

   Nou moe, ik ben ook op de composthoop gezet, terwijl ik geen enkele onwaarheid heb gezegd!

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Klopt Frank. Zelfs ik ben er een beetje boos over.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Zoostje

    Frank, u hebt dingen aangehaald die niet ter zake doende zijn.Iemands verleden heeft niks te maken met de persoon in kwestie in het heden.En familieleden hebben daar al helemaal niks mee te maken.Dus alles wat gegoogeld wordt over mensen die hier reageren is offtopic.Dus niet zo verontwaardigd zijn.Uw reactie is volledig terecht naar de schroothoop verwezen.Dat mijn reactie op u naar de vuilnisbak is gepleurd, is uiteraard niet vanzelfsprekend.Maar goed de auteur is de baas.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     “En familieleden hebben daar al helemaal niks mee te maken.”

     Voor het gemak maar vergeten wat je over de partner van JB en van mij gezegd hebt?

     Nogal een hypocriete reactie.

       /   Beantwoorden  / 
   3. Robert van Waning

    Frank, je begon over mijn (bet)(over)(groot)vader die inderdaad burgemeester waren. Helemaal waar dus, maar niet bepaald on-topic, toch? Meer het gebruikelijke geraaskaal.

    De relevante vraag is of onze raadsleden zich volksvertenwoordigers mogen noemen en of de lokale journalisten voldoen aan journalistieke regels en standaarden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

     Ach, ik moest het schip niet verlaten onder het gedonder der kanons.

       /   Beantwoorden  / 
 5. GS.Anker

  SUEZ,opgericht door Ferdinand de Lesseps onder de naam Compagnie Universelle du Canal Maritime de Suez.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Zoostje

  @Johan Bos, nog één keer..: Wat u met uw blog doet gaat mij niet aan. Wat u met de reacties op uw schrijven doet wel.
  Als u mensen mailt etc…en ik mail u terug, zou ik graag willen weten welke reaguurders u nog meer hebt gemaild.En met welke oordelen, die u blijkbaar naar mij toe hebt gedaan.Uw belofte was alert te zijn op offtopic reacties en dat maakt u niet waar.U laat gemene reacties staan en reageert slechts op RvW en op mij.Aan alle anderen verzoekt u een keer ontopic te reageren en vervolgens laat u die reacties staan. Dat strookt niet met uw voorwaarden.En al helemaal niet met de mail die u mij heeft gestuurd.Mijn reactie naar Frank was ontopic, maar die werd verwijderd onder het mom van de offtopic reactie van Frank.Ik snap werkelijk niet waarop uw zo intense afschuw van RvW en mij is gebaseerd.Wie weet een klein beetje weinig kennis?Of bent u zelf boos over de manier waarop de gemeente u niet bevooroordeeld?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Ik ben niet voornemens te zeggen met wie ik privé correspondeer. Uzelf maakte dat wereldkundig, ik niet. Verder: Ik deug niet, versta mijn vak (of een waanidee daarvan) niet, ben doortrapt, van de verkeerde politieke overtuiging enzovoort. Eigenlijk begrijp ik niet dat u op zo’n hopeloos geval nog reageert. Ik heb aan niemand een hekel, maar mensen kennelijk wel aan mij of aan wat zij menen dat mijn opvattingen zijn.

     /   Beantwoorden  / 
 7. Robert van Waning

  @JB, u schreef op 27/9 jl: “Niets ten nadele van goede advertentieverkopers. Ik versta dat vak niet….”
  Ik reageerde daarop met:

  “Niets ten nadele van advertentieverkopers, voorlichters, pr-medewerkers en spreekbuizen, mits zij zich geen journalist noemen (of nog erger: wanen) en aanspraak maken op journalistieke voorrechten, invloed en macht zonder te willen voldoen aan de daaraan verbonden voorwaarden, regels, plichten en functie.”

  U heeft mijn reactie verwijderd. Dat is niet in overeenstemming met wat u ook had geschreven, namelijk dat ik zo denigrerend mag denken over lokale journalisten als ik wil, mits ik maar een beetje bij het onderwerp blijf.

  Ik reageerde on-topic op wat u in uw artikel schreef over ‘de zich volksvertegenwoordigers noemende leden van de gemeenteraden van Amstelveen en Aalsmeer’. Ik reageerde daarop met een opmerking over ‘de zich journalist noemende advertentieverkopers’.

  Aangezien u zich daartegen kunt verweren (itt de raadsleden die zich niet kunnen verweren tegen uw smalende opmerking), was dat niet onfatsoenlijk en ook niet in strijd met uw Gebruiksvoorwaarden. U had dus niet het recht om mijn reactie te verwijderen, louter omdat die u niet beviel.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.