Melle Vos wordt kinderburgemeester

Zoals in alle andere landen buiten Nederland de échte burgemeesters, kwam in Amstelveen de kinderburgemeester via verkiezingen boven drijven. Uit drie genomineerden werd Melle Vos voor een jaar in die rol gekozen via internet. Hoeveel stemmen zij precies kreeg, is niet bekend gemaakt. Wel dat er voor de strijd tussen de genomineerden ook stemmen uit onder meer Rusland, Japan en Amerika kwamen.

Haar uitverkiezing werd woensdag in de raadzaal van het gemeentehuis, waar de genomineerden tot het laatste moment werden toegejuicht door klasgenoten, bekend gemaakt door burgemeester Mirjam van ’t Veld, die zelf – zoals gebruikelijk in Nederland – via een ingewikkelde en geheimzinnige procedure werd benoemd in haar ambt.

Met kinderburgemeesters gaat het er moderner aan toe. Onder het motto ‘Met Melle Vos gaat Amstelveen los’ voerde zij, evenals de andere twee genomineerden – Yassir en Thijmen – campagne om stemmen te vergaren. Zij wordt op 13 juli, voorafgaand aan de raadsvergadering, om 14.00 uur geïnstalleerd door Van ’t Veld, die aankondigde met haar jeugdige ‘collega’ geregeld op stap de zullen gaan. “Wij gaan er samen een mooie tijd van maken””, zei ze.

Melle gaat zich in de komende maanden in elk geval inzetten voor veiliger kinderspeelplaatsen, vertelde ze woensdag. “Speelplaatsen moeten beter en veiliger worden, omdat kinderen zich er nu nog aan kunnen verwonden”, zei ze.

Van de media had RTVA op de middag van de bekendmaking een bevoorrechte positie, omdat hoofdredacteur Ernst Jan Wilhelmus, zij het als DJ Appelmoes, een deel van het programma vulde.

Burgemeester Mirjam van ’t Veld prees overigens alle kandidaten voor hun inzet en enthousiasme. “Zij zijn alle drie kanjers. Ik ben trots op jullie, over de manier waarop jullie aan de mensen hebben verteld waar je voor staat.”

In een gemeentelijke themapagina in de krant Dichtbij prijkt volgende week een interview met Melle over de speelplaatsen. Na de zomervakantie wordt in overleg met Melle en haar ouders een programma voor haar gemaakt.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie kondigde Van ’t Veld aan een kinderburgemeester te willen laten kiezen, die er trouwens in Aalsmeer al eerder was.

 

 

Lees ook:Kinderburgemeester Melle Vos geïnstalleerd
Lees ook:Drie kandidaten strijden om kinderburgemeesterschap
Lees ook:Nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd
Lees ook:Nieuwe kinderburgemeester in Rusland geboren
Lees ook:Selectie voor kandidatuur kinderburgemeester

4 reacties op “Melle Vos wordt kinderburgemeester

 1. frank bikker

  Lang leve onze nieuwe kinderburgemeesteres!
  Gefeliciteerd.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Kiezer

  LOLlig dat men kon kiezen op een kinderburgemeester, maar dat de echte burgemeester een benoemde en dus door het volk ongekozen burgemeester is.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Scherp.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Frank

   Als je de procedure had gevolgd dan had je geweten dat uit de kandidaten een groepje is voorgedragen en daaruit kon men kiezen, maar het blijft toch leuk.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.