Selectie voor kandidatuur kinderburgemeester

Zeven kandidaten strijden woensdag (25 mei) om de nominatie voor de functie van Amstelveens kinderburgemeester. Een jury gaat hen beoordelen. Die bestaat uit burgemeester Mirjam van ’t Veld, wethouder Jeroen Brandes, de raadsleden Tawros Aslanjan en Ewa Petiet en ambtenaar Ruud Oosterhof van natuur- en milieu educatie.

De kinderen worden ’s middags ontvangen op het raadhuis waar hen een vol programma wacht. Ze gaan op de foto, maken een filmpje en moeten hun plannen presenteren. Daarna trekt de jury zich terug en maakt vervolgens bekend welke drie kandidaten naar de eindstrijd gaan. Het gaat met de kinderburgemeester dus anders dan her de ‘gewone’ in dit land, die namelijk wordt benoemd. De kinderburgemeester wordt, net als in vrijwel alle andere landen, gekozen door het publiek.

De eindstrijd betekent campagne voeren. Ieder van de genomineerden geeft aan waarom juist hij of zij dé kinderburgemeester van Amstelveen moeten worden. Het campagne voeren begint gelijk al de volgende dag, op 26 mei. Vanaf die dag is het mogelijk op één van de drie kandidaten te stemmen via een speciale website, www.kinderburgemeesteramstelveen.nl. Stemmen kan dan tot en met 3 juni.

Op woensdag 8 juni om 16.00 uur maakt burgemeester Mirjam van ’t Veld op het raadhuis bekend wie de nieuwe kinderburgemeester wordt. Op 13 juli zal hij of zij officieel worden geïnstalleerd tijdens de vergadering van de gemeenteraad.

 

 

 

Lees ook:Drie kandidaten strijden om kinderburgemeesterschap
Lees ook:Kans op kinderburgemeester uit buitenland
Lees ook:Nieuwe kinderburgemeester in Rusland geboren
Lees ook:Gemeente zoekt ‘kinderburgemeester’
Lees ook:Melle Vos wordt kinderburgemeester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.