VVD wil noodbrug Ouderkerk

Tijdens het maken van een nieuwe brug over de Amstel, wat twee jaar duurt, moet er een noodbrug komen. Dat vindt de VVD in de Amstelveense gemeenteraad. De fractie maakt zich zorgen over de horeca aan de Amstelzijde. “Als ergens in 2019 de brug bij Ouderkerk weer open gaat, na 2 jaar dicht te zijn geweest om te worden verbreed, moet niet alle horeca failliet zijn omdat er geen hond kon komen,” zegt Amstelveens raadslid Inza Gast (Economische Zaken). Zij roept de provincie, die verantwoordelijk is voor dit project, op voor een betere noodoplossing voor het autoverkeer te zorgen. Zodat de bereikbaarheid van de Amstelzijde wordt gegarandeerd, maar ook de bewoners van Ouderkerk een goede verbinding blijven houden met Amstelveen.

De provincie heeft wel een tijdelijke brug voor voetgangers beloofd – en openbaar vervoer over de Amstel vervoeren - maar voor het autoverkeer lijkt de provincie aan te sturen op omrijden over de A9. Dat heeft voor de horeca voor de bewoners in het gebied nogal wat consequenties, zegt Gast. “Maar ook voor duizenden forenzen die werken rond de Arena. Er is gemeten dat 55% van de bruggebruikers de lokale bewoners betreft, dus dat is een substantieel deel dat iedere dag zal moeten gaan omrijden.”

Paardenburg

Jan Semeins van Brasserie Paardenburg is een van de bezorgde ondernemers. “Voor de horeca aan de Amstelstrip zou het wel eens een aderlating te kunnen worden, aangezien de gasten bij hun restaurantkeuze vaak kiezen voor gemak en daarbij is bereikbaarheid met de auto een belangrijke randvoorwaarde”, zegt hij. ”Ik vrees het ergste voor de omzet van mijn zaak.”

Volgens de VVD ging het juist zo goed met de Amstelzijde. Zij her9innert er aan dat  gemeente Amstelveen miljoenen in opknappen van de kade en de terrassen heeft geïnvesteerd. Ook komt er een beter betaalbare parkeergelegenheid voor alle bezoekers. “Onacceptabel als blijkt dat er straks fors minder bezoekers komen vanwege de bereikbaarheid”, vindt Gast. Zij klaag over de traagheid van de besluitvorming. Gast: “De provincie heeft wel een werkgroep opgericht voor de tijdelijke bereikbaarheid maar behandelt dit los van het plan.” Tot nu waren er twee bijeenkomsten.  ”De provincie lijkt  duidelijk andere prioriteiten te hebben. Ook na de informatieavond voor belanghebbenden in het raadhuis van Ouderkerk verwacht men geen betere oplossing voor het autoverkeer.” De VVD-fractie gaat wethouder Peter Bot vragen met de provincie tot een betere oplossing te komen.

 

 

Lees ook:Ook VVD claimt bijdrage oplossing brug
Lees ook:Informatiemarkt over brug Ouderkerk
Lees ook:VVD: Blijft horeca bereikbaar tijdens ‘brugwerk’?
Lees ook:CDA: O’kerk dreigt 2 jaar op slot te gaan
Lees ook:CDA claimt bijdrage oplossing brug

18 reacties op “VVD wil noodbrug Ouderkerk

 1. Frank

  Tjeempie, ik ben het nu volmondig eens met de VVD, maar waar moet ie dan te komen liggen?

  Kunnen we niet bij defensie vragen of ze wat over hebben? Pontonbruggen zullen ze in Afghanistan en Mali niet veel gebruiken, lijkt me.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dhr. M.A.R. Ginaal

   Het gaat over Ouderkerk, wat heeft dat met Mali en Afghanistan te maken? Misschien kan deze Frank eindelijk eens on topic reageren.

   Voor niet veel minder gaat hij ook nog opmerkingen maken over je weet wel.

   Johan, hou je de vinger aan de pols?

   Maar er was toch al jaren lang een noodbrug in Ouderkerk? Dus wat is er nieuw aan?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Katrijn

    Een prima alternatief wat die Frank aandraagt en geheel on topic, tenzij dhr. Marginaal >80 is, zal hij dat misschien eens gezien hebben, maar ik als jongedame met 4 pubers heb dat nog nooit gezien, hoor!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Dhr. M.A.R. Ginaal

     De Baileybrug lag er van 1969 tot 1976. En je hoeft het ook niet te zien om te weten dat die brug er was. Een beetje algemene ontwikkeling doet wonderen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Katrijn

      Van voor mijn tijd, maar opgezocht en je hebt gelijk, maar denk jij dat zo’n brug nu er ongeveer 23.000 auto’s per dag passeren, nu de oplossing zal zijn?

        /  
     2. Dhr. M.A.R. Ginaal

      Van voor jouw tijd? Niet jokkebrokken hoor. En zeker niet aankomen met ander geleuter over zo’n brug want je weet helemaal niet wat voor een soort brug er nu gaat komen.

        /  
     3. Dhr. M.A.R. Ginaal

      Waar haal je die 23.000 auto’s per dag nu weer vandaan?

        /  
 2. Olaf Oomes

  Vroeger ging er altijd een pontje naar de restaurant strip. Die is er niet meer?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   @Olaf Ik ben 61, maar ik kan me niets herinneren, wanneer was dat dan?
   Ik weet alleen dat soms in de zomer er een voetgangerspontje was van het oude haventje naar het veerhuis en vanaf het Amsteleiland, maar dat was privé.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Dhr. M.A.R. Ginaal

    “@Olaf Ik ben 61, maar ik kan me niets herinneren, wanneer was dat dan?”

    Begint dat al bij 61?

      /   Beantwoorden  / 
   2. Olaf Oomes

    Goh, ben ik echt ouder en ja ik geloof dat ik dat pontje bedoel. Ik ben daar (in mijn jeugd) menig maar mee overgestoken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

     Gezien de bezoekersaantallen die anno 2016 op de horecastrook af komen, niet te behappen om nog maar niet te spreken over het OV en forenzenverkeer. Ik kan me de zorgen van de horeca i.d. heel goed voor stellen.

       /   Beantwoorden  / 
 3. Robert van Waning

  Wat?! Heeft de gemeente miljoenen geïnvesteerd in de terrassen van particuliere horeca-ondernemers? Is dat wat de liberalen bedoelen met een ‘terugtredende overheid’? De liberale wethouder van Financiën beroemt zich op zijn transparantie. Mogen wij hier meer over horen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Dat was aan de beschoeiing, diverse dukdalven, kade en de bestrating daar aan grenzend, van Waning en gedeeltelijk maakt daar de aangrenzende horeca gebruik van voor hun terrassen, dus net zoiets als die terrassen bij jou voor je balkonnetje. In dit geval dus legitiem! Tevens valt is dit ook het oudste stukje Amstelveen, waar diverse monumentale pandjes staan, waarvan ik me kan voorstellen dat ze die in een passende omgeving willen hebben.

   Dit is heel iets anders dan dat geval van die badkuip in de Poel.

   Deze opm. van jou is weer het gebruikelijke Raatbashing, gebaseerd op hele/halve leugens en persoonlijke rancune. Maw. je maakt je weer eens belachelijk. Jammer.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Robert van Waning

  “Inza Gast (VVD) herinnert er aan dat gemeente Amstelveen miljoenen in opknappen van de kade en de terrassen heeft geïnvesteerd.”

  Aangezien de VVD er alles aan doet om de horeca onbeperkte mogelijkheden te verlenen, ontstond hier de indruk dat de gemeente de aanleg van terrassen heeft bekostigd met de gelden die zijn geoormerkt voor onderhoud van kaden en beschoeiingen.

  Al die zelfpromotie van de VVD mag wel met wat bashing worden gerelativeerd.

  De terrassen op het Stadsplein worden niet op kosten van de gemeente aangelegd.

  PS
  Svp niet weer persoonlijk worden, onder welke schuilnaam dan ook.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Pardon, de kaden en daar zijn 3 terrassen op, de rest is openbare ruimte. Het geheel is onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar zonder die terrassen hadden ze het ook moeten opknappen, tenzij ze er grasdijken van wilden maken.

   Is het Stadsplein dan geen openbare ruimte, waar die terrassen voor een groot deel op staan? In Overamstel maakt de horeca gedeeltelijk gebruik van de kade waar zij vervolgens naar eigen inzicht terrassen van maakte.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Robert van Waning

  Precies, maar de VVD doet nu alsof de gemeente die vele miljoenen heeft uitgegeven tbv de horeca.

  Ik vind trouwens wel dat er een tijdelijke brug moet komen, maar dan wel om eerlijke redenen en niet vanwege willekeurige deelbelangen

    /   Beantwoorden  / 
 6. jo

  ‘K niet begrijpe:
  Leg eerst links en rechts van de huidige weg rijstrook aan en later is het 4 rijstroken :-) enz.
  Snap niet dat ze onlangs die appartementen hebben laten bouwen

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.