Weer controle voor hondenbelasting

hondenbelastingEr is weer een controle aan de gang voor de hondenbelasting. Controleurs gaan de lokale deuren langs om in elk huis na te gaan of daar een of meer honden worden gehouden en, zo ja, of daar ook de noodzakelijke plaatselijke belasting wordt betaald. Jaarlijks blijken sommige hondenbezitters dat niet te doen.

De controleurs die aan de deur komen, kunnen zich legitimeren door middel van een door de gemeente is verstrekt legitimatiebewijs. Wie een hond nog niet heeft aangemeld, kan dat alsnog doen via www.gemeentebelastingenamstelland.nl. Daarmee voorkomt men een boete, als men de hond al langere tijd in bezit blijkt te hebben.

Net als vorig jaar voeren Amstelveners met een bijstandsuitkering de jaarlijks controle op de hondenbelasting uit. Zo kunnen zij werkervaring op doen en bespaart het de gemeente geld, omdat niet – zoals vroeger – een extern bureau wordt ingehuurd.

 

Lees ook:Gemeente controleert op aangifte voor hondenbelasting
Lees ook:Mensen in bijstand op hondencontrole
Lees ook:Hondencontrole in Nes aan de Amstel
Lees ook:Hondencontrole blijft bij bijstandmensen
Lees ook:‘Boete’ van € 2.500 voor bezit inbrekersgereedschap

5 reacties op “Weer controle voor hondenbelasting

 1. Rotary-vriendje

  Dadelijk betalen we ook ‘ademhalingsbelasting’ en moet je ook betalen als je wilt oversteken. Op stapel staat nog de recreatiebelasting en de trottoirbelasting. Reden dat ik altijd op de weg ga lopen.

  Ik denk dat Amstelveen écht binnen kan lopen als het de egobelasting invoert…..

    /   Beantwoorden  / 
 2. Bijenkorfje

  Alles wat nog niet is belast zal belast gaan worden. “Voetstapheffing” zal er komen…..iedereen chipje in nek, waarbij de hoeveelheid zuurstof die je inademt dan doorslaggevend is voor de tax die wordt opgelegd. Soort kilometerheffing. Dus binnenblijven vanaf heden. Ramen dicht, want er zou zomaar nog wat van die broodnodige ‘schone’ lucht in dit dorp binnen kunnen fladderen. Dus straks werk in overvloed voor de bijstandsgerechtigde, die voor controle langs de deuren moet. Teveel zuurstof? Dokken!
  Cameraatje op iedere hoek van de straat voor wie de wet overtreedt en toch die stap buiten de deur zet. Lol allemaal, maar de algemene beschouwingen belastingen in de Tweede Kamer momenteel, zullen zeker weer een aantal ‘mooie’ suggesties opleveren.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Weet je wat ik altijd zo leuk vind, Bijenkorfje (ook niet de meest armoedige winkel.. knipoog:-) dat de VVD het nota bene altijd over die terugtredende overheid heeft, met zo min mogelijke beperkingen. Ja, voor henzelf. Maar de éne na de andere onzin-belasting wordt je opgelegd. Iets met hypocriet……….

     /   Beantwoorden  / 
 3. gerben

  Hond in de pot, is erger. Denk aan Voedselbank, Vluchtelingen etc.
  ..

    /   Beantwoorden  / 
 4. frank bikker

  Letterlijk een shitbaantje om “werkervaring” op te doen.

  Vrijwilligercentrales hebben bakkenvol met vacatures. Daaronder zitten vacatures die je echt werkervaring geven, zoals in de zorg, vervoer, dienstverlening, cultuur, administratie, horeca enz.

  Dit is gewoon regulier werk, wat de gemeente geld oplevert.

  Daarnaast kun je nog afvragen waarom je over een hond wel belasting moet betalen en niet over een poes, parkiet en andere huisdieren.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.