B&W vergaderde in Van der Togt Museum

Vlnr.: wethouder Peter Bot (BBA), fotograaf Kan van Breda, burgemeester Mirjam van ‘t Veld, weth. Jeroen Brandes wethouder (PvdA), Alexander Meijer (gemeentesecretaris) en (achtergrond) weth. Herbert Raat (VVD).

Het college van B&W hield vandaag zijn wekelijkse vergadering bij Museum Jan van der Togt, waar op dit moment de foto-expositie van Jan van Breda en een tentoonstelling van werken van kunstschilder Joop Robens lopen. Van oudsher vinden de vergaderingen in het raadhuis plaats, maar tegenwoordig houdt het gemeentebestuur die ook geregeld bij instanties en bedrijven.

Museum Jan van der Togt stelt zich ten doel de collectie van wijlen Tomado-fabrikant Jan van der Togt (Van der To-gt Ma-ssaproducten Do-rdrecht) te onderhouden en uit te breiden. Die bestaat uit bestaande uit glas- en hedendaagse beeldende kunst. Het Museum stelt permanent zijn omvangrijke huiscollectie ten toon en biedt doorlopend allerlei kunstenaars de gelegenheid te exposeren. Ook organiseert het op de jeugd gerichte educatieve projecten.

Het college vergadert tegenwoordig dus regelmatig buiten de deur. Dat deed het bijvoorbeeld al bij het Zonnehuis, De Olmenhof, in het Oude Dorp, bij ondernemerscentrum Nest, International School of Amsterdam en onlangs bij atletiekvereniging Startbaan.

Bedrijven, instellingen en andere organisaties kunnen de gemeente, via de website, uitnodigen. Het besluit om ook op andere plekken in de stad te vergaderen past bij de manier waarop dit college Amstelveen wil besturen, zegt de gemeente. ‘Dicht bij Amstelveners, met oog op wat er leeft in de samenleving’.

 

 

Lees ook:B&W tussen de fietsen
Lees ook:B&W vergaderen in Oude Dorp
Lees ook:Foto’s Jan van Breda bij Van der Togt
Lees ook:Nieuwe stichting voor beheer kunst Cobra Museum
Lees ook:B&W bij Boemerang

13 reacties op “B&W vergaderde in Van der Togt Museum

 1. gerben

  Perfect college. Mis Maaike op de foto.

    /   Beantwoorden  / 
 2. kareltje

  Het is toch niet zo dat de hr. van Breda in het college zit?

    /   Beantwoorden  / 
  1. gerben

   Next to.

     /   Beantwoorden  / 
 3. P.G. van Faassen

  Wie zijn die mensen, JB?

    /   Beantwoorden  / 
   1. P.G. van Faassen

    Op die foto, natuurlijk.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Het college, inclusief de nieuwe gemeentesecretaris

       /   Beantwoorden  / 
     1. P.G. van Faassen

      Moet ik het eruit trekken?
      Namen !!!!

        /  
     2. Jan

      Vlnr.: wethouder Peter Bot (BBA), mijn persoontje, Mirjam van ‘t Veld burgemeester, Jeroen Brandes wethouder (PvdA), Alexander Meijer gemeentesecretaris en in de achtergrond Herbert Raat wethouder (VVD)

        /  
     3. P.G. van Faassen

      Dank je wel Jan. Waarom dat allemaal zo ingewikkeld moet? Jammer Johan. De volgende keer gewoon plaatjes vergezellen met namen en rugnummers.

        /  
     4. Johan Bos

      Wist niet dat je optimaal interesse had voor die namen.

        /  
     5. P.G. van Faassen

      Wel of geen interesse, het is vrij normaal dat bij foto’s namen van de poppetjes geplaatst worden.

      Of wist je het zelf niet?

        /  
     6. Johan Bos

      Ja, baas

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.