Gesjoemel bestraten kost gemeente geld

Omdat zich bij de gemeente vorig jaar een ernstige schending daarvan binnen het ambtelijke apparaat voordeed, heeft accountantsbureau PWC nog eens op extra aandacht voor de integriteit aangedrongen. Gebrek daaraan kostte de gemeente vorig jaar geld en eindigde in ontslag voor een medewerker. Bij de zaak betrokken aannemers begonnen een rechtszaak tegen de gemeente.

Er is gesjoemeld met bestratingswerk, in het nadeel van de gemeente, antwoordt die op vragen daarover. Uit een extern onderzoek bleek kennelijk dat kennelijk een ambtenaar heeft gefaald bij het aanbesteden van de werkzaamheden. Of er sprake was van smeergeld in diens richting is onduidelijk. De gemeente wil er ook niets over kwijt, omdat er een rechtszaak loopt. Het onderzoek toonde ernstig plichtsverzuim aan van de betrokken medewerker, die strafontslag kreeg, wil een woordvoerster alleen kwijt. Het handelen van de ambtenaar heeft de gemeente in elk geval geld gekost.

“Er is onmiddellijk vrij hard opgetreden conform het beleid van de gemeente.”, zegt de woordvoerster. “De relatie met twee van de vier aannemers die op dit gebied werkzaam waren, is beëindigd. Tegen een van de betrokken aannemers is een civiele procedure ingesteld om de schade voor de gemeente terug te vorderen. Tegen de procedures is door betrokkenen bezwaar gemaakt bij de rechter. Daarnaast is aangifte gedaan van strafbare feiten.”

OM en politie zijn nog in gesprek over het onderzoek. In afwachting daarvan zegt de gemeente de mogelijkheden voor  onderzoek niet nadelig te willen beïnvloeden. Daarom geeft zij voorlopig  geen verdere informatie .

Lees ook:Ambtenaar ontslagen wegens corruptie
Lees ook:Schildersbuurt
Lees ook:‘Referendum IJsland staat los van bankvordering gemeente’
Lees ook:KPMG verliest koning als klant
Lees ook:Muziekschool krijgt geld om commercieel te gaan

3 reacties op “Gesjoemel bestraten kost gemeente geld

 1. gerben

  Waakzaamheid op integriteit is geboden. Begint bij B&W en loopt door tot…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Dat die ambtenaar is ontslagen en de desbetreffende contracten met de aannemers zijn opgezegd is duidelijk, maar zoals Gerben terecht opmerkt welke wethouder is verantwoordelijk voor dit beleid? Moet die daar ook niet de consequenties op zich nemen?

     /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Grootebroek

  Gek dat diverse mensen uit de wijk Waarduizen in het verleden daar opmerkingen dubbel bestraten hebben gemaakt en dat er na een poos plotseling dit uitkomt. Geeft te denken. Zouden ze toch wel eens naar burgers luisteren?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.