Tientallen deelnemers opschoondag

Naar verwachting doen enkele tientallen inwoners mee aan de dertiende ‘Landelijke Opschoondag’, zaterdag 28 maart, om de stad hier en daar wat schoner te maken door zwerfvuil te verwijderen. De gemeente werkt op dit moment nog aan een programma voor de dag.

Ongeveer 175 Amstelveense vrijwilligers hebben een prikker en een ‘zwerfafvalzakring’ van de gemeente kregen. Ze houden daarmee geregeld hun eigen omgeving schoon. Naar schatting doen er 40 tot 50 mee aan de landelijke dag.

Volgens de organisatie Supporters van Schoon, die de landelijke Opschoondag verzorgt, genieten burgers allemaal van een schone buurt. De dag is een grote voorjaarsschoonmaak, zegt zij. Gemeenten, bedrijven, scholen, verenigingen, buren en vrijwilligers dragen een steentje bij zegt Supporters van Schoon. Landelijk wordt gerekend op 75.000 mensen die de straat op gaan om zwerfafval aan te pakken. Hoeveel dat er in Amstelveen worden, is nog onbekend.

De Landelijke Opschoondag heeft als doel heel Nederland enthousiast te maken voor een schone leefomgeving. “In een land zonder zwerfafval is het prettig leven”, menen de organisatoren. “Een schone omgeving voelt veiliger en maakt mensen vriendelijker. De natuur breekt het meeste zwerfafval maar langzaam af. Een bananenschil blijft zeker een jaar liggen. Een sigarettenpeuk twee tot twaalf jaar en een blikje minimaal vijftig jaar.

 

Lees ook:Connexxion doet mee aan opschoondag
Lees ook:‘Opschoondag’ tegen zwerfvuil start in Pluspunt
Lees ook:Op vijf locaties start ‘opschoondag’ tegen zwerfvuil
Lees ook:Amstelveen niet bij schoonste winkelgebieden
Lees ook:Actie tegen zwerfvuil van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.