B&W gaan ook buiten raadhuis vergaderen

In een vlaag van door het college van B&W beleden openheid, gaat het nu ook buiten het raadhuis vergaderen. Althans éénmaal per maand. Voor het eerst op 21 oktober in oudercentrum Olmenhof. Het college vergadert wekelijks op dinsdag. Die bijeenkomsten zijn besloten en niet te verwachten valt dat buiten het raadhuis met die gewoonte wordt gebroken.

Maar het college wil één keer per maand gaan vergaderen bij een instelling, wijkcentrum, ondernemer of andere organisatie. Het bedenkt niet alleen zelf waar zij gaat vergaderen, maar ook lokale bedrijven, instellingen of andere organisaties kunnen het uitnodigen bij hen te komen vergaderen (zie www.amstelveen.nl).

Volgens burgemeester Mirjam van ’t Veld past dat bij de manier waarop B&W de stad willen besturen: dicht bij de Amstelveners, met oog op wat er leeft in de samenleving. Of die samenleving ter plekke kan meepraten over door B&W te nemen besluiten is iets anders. Het zit er niet in dat de vergaderingen openbaar worden.

 

 

Lees ook:B&W vergaderde in Van der Togt Museum
Lees ook:B&W-vergadering in Westwijk
Lees ook:B&W tussen de fietsen
Lees ook:B&W tussen HP computers
Lees ook:B&W vergaderen in Oude Dorp

Eén reactie op “B&W gaan ook buiten raadhuis vergaderen

  1. frank bikker

    Als die vergaderingen besloten zijn, wat heeft dat dan met openheid te maken?
    Overigens goed op de Ipads letten, hoor!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.