Gemeenteraad wil glazen huis in Amstelveen

Het glazen huis mag naar Amstelveen komen. Het zou dan op het doorgaans verlaten rode plein, het Stadsplein moeten komen.

De gemeenteraad ging woensdag unaniem akkoord met een motie van D66, waarmee B&W werd gevaagd de mogelijkheden te onderzoeken om de jaarlijkse actie van DJ’s van 3FM ‘Serious Request’ naar Amstelveen te halen. Leuk voor de citymarketing (dus om Amstelveen op de kaart te zetten) vond iedereen. Al wees Inza Gast van de VVD er wel even op dat er veel geld voor op tafel moet komen. In 2008 was een gemeente er al vijf ton aan kwijt. En de Koningsdag, die tonnen kost, staat ook voor de deur, waarschuwde zij.

Nou ja, alles kost geld, redeneerde CDA-fractievoorzitter Ben Jonker. B&W moeten bij de Kadernota 2015 (waarin de contouren voor de begroting van volgend jaar vastliggen) met informatie over de zaak komen, stond in de motie. Overigens ligt de locatie van het glazen huis voor de komende jaren al vast.

Lees ook:VVD: bezwaren tegen glazen huis op plein
Lees ook:Iedereen moet zicht op geld gemeente krijgen
Lees ook:Raad delegeert prcedure nieuwbouw De Ruyterschool niet aan B&W
Lees ook:PvdA en D66 willen glazen huis in Amstelveen
Lees ook:B&W: ‘Motie Jan Lievensweg correct uitgevoerd’

2 reacties op “Gemeenteraad wil glazen huis in Amstelveen

 1. gerben

  Glazen dak boven het stadsplein!

    /   Beantwoorden  / 
  1. vitriooltje

   Ze hebben een glazen plaat van minstens 5 cm voor hun kop. Moet je dus echt doen in tijden van bezuiniging! Stop het liever in die pot voor kinderen die in armoede leven of voor huishoudelijke hulp. Lijkt mij wat beter besteed.
   Trouwens D66 vindt het wel erg leuk om steeds UR in het zonnetje te zetten op kosten van de belastingbetaler. Eerst leuke bloembakken in dat betonnen gat en nu een paar dagen gillende tienermeisjes en lallende tienerjongens olv slap kletsende DJ’s, die topsalarissen verdienen. MAAR!!!!, allemaal voor het goede doel hé!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.