Installatie nieuwe burgemeester Aalsmeer 4 juni

De nieuwe burgemeester van Aalsmeer, Jobke Vonk-Vedder (49), wordt dinsdag 4 juni (19.00 uur) geïnstalleerd tijden een speciale zitting van de gemeenteraad. Zij is de eerste vrouwelijke burgemeester van Aalsmeer en lid van het CDA. Ook dat is bijzonder nadat de laatste decennia steeds VVD-ers het ambt bekleedden in het bloemendorp. In  bijzondere vergadering van de gemeenteraad wordt zij onder meer toegesproken door de Commissaris van de Koning, Johan Remkes,  en de loco-burgemeester van Aalsmeer Ad Verburg.

De installatie van de burgemeester vindt plaats in de raadzaal van het Aalsmeerse gemeentehuis. Na sluiting van deze speciale raadsvergadering, wordt de nieuwe burgemeester vanaf 20.30 uur een receptie aangeboden. Daar kunnen belangstellenden haar feliciteren en nader komen kennismaken.

Op 14 maart besloot de gemeenteraad unaniem om Jobke Vonk-Vedder voor te dragen als eerste kandidaat voor het burgemeesterschap. Daarmee volgde de raad het voorstel van de vertrouwenscommissie. Op grond van de aanbeveling van de raad heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een voordracht gedaan en werd zij op 23 mei bij Koninklijk Besluit benoemd tot burgemeester van Aalsmeer.

Jobke Vonk-Vedder woont in Abcoude en is afgestudeerd econoom. Zij werkte de afgelopen periode als facilitair manager bij het bedrijf QSM Europe en was sinds januari 2011 raadslid in de gemeente De Ronde Venen. Voordien was zij zeven jaar wethouder in twee perioden (van februari 2000 tot mei 2002 en van april 2006 tot december 2010) in de gemeente Abcoude. Jobke Vonk-Vedder is getrouwd en heeft twee zonen van 12 en 15.

Lees ook:Jobke Vonk nieuwe burgemeester Aalsmeer
Lees ook:Jobke Vonk volgende week burgemeester Aalsmeer
Lees ook:Nieuwe burgemeester Aalsmeer: ‘Ik ben er klaar voor’
Lees ook:Kon. onderscheiding voor Henk Sietsema
Lees ook:Burg. Vonk is geruzie in raad Aalsmeer zat

2 reacties op “Installatie nieuwe burgemeester Aalsmeer 4 juni

 1. frank rikbek

  Amstelveen en Aalsmeer gaan toch samen? Toch nog wel 2 burgemeesters? Niet zonde van het geld?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Er is alleen een ambtelijke fusie. Alle Aalsmeerse ambtenaren zijn nu in dienst van Amstelveen. Maar bestuurlijk zijn beide gemeenten gewoon apart. Dat kan ook niet door gemeenten zelf worden beslist.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.