Failliet inbuirgeringsbedrijf misleidde gemeente

Herbert Raat

Het bedrijf dat voor de gemeente de inburgeringcursussen verzorgt, heeft haar blijkbaar om de tuin geleid. Het is failliet. Bij een aanbesteding kwam Intop er als meest voordelige uit, waarna in maart een contract werd gesloten. Financiële stabiliteit van het bedrijf was daarbij een van de eisen. Kennelijk bestond die niet, want nu – een half jaar later – blijkt de organisatie een enorme schuld te hebben gehad en is het faillissement uitgesproken. Op dit moment volgens 95 cursisten bij Intop een inburgeringstraject. De lessen eindigen aan het einde van deze maand.De uitvoering van het project is ook niet probleemloos verlopen, constateert wethouder Herbert Raat in een brief aan de gemeenteraad. Hij zegt zich in te zetten om continuïteit voor de 95 cursisten te waarborgen.  “We onderzoeken met de curator of een doorstart door een ander bedrijf mogelijk is.  Maar dat moet dan wel betrouwbaar zijn,” aldus Raat. Anders wordt een nieuwe betrouwbare aanbieder gezocht. De gemeente verliest dan wel ongeveer € 100.000. Dat bedrag is namelijk al aan Intop betaald voor geleverde diensten.

Lees ook:D66: vragen over conflicten RTV Amstelveen
Lees ook:Koops: ‘Cardanus breekt ontmantelingsproces af’
Lees ook:Faillissement inburgeringsbedrijf kost gemeente geen geld
Lees ook:Faillissement Kids Palace kost gemeente geld
Lees ook:Gemeente vindt ziekenhuis belangrijk voor inwoners

6 reacties op “Failliet inbuirgeringsbedrijf misleidde gemeente

 1. Manfred Koster

  Geachte redactie van deze site,

  Wil de redactie/verantwoordelijke voor dit gepubliceerde artikel
  contact opnemen met ondergetekende. U publiciceert foutieve informatie op uw website.

  Met groet ,

  Manfred Koster
  Marketing & Communicatie
  [email protected]
  06-336 773 30

    /   Beantwoorden  / 
  1. bakker bik

   Wat let u dan om de volgens u juiste informatie hier te vermelden? Of mag dat niet iedereen weten?

     /   Beantwoorden  / 
 2. Gerben

  Hr Koster gaarne publieke toelichting. Hr Raat gaarne de aanbesteding
  goed nakijken.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Bob

  Ach, het verbaast me niks. Intop is (was) een bedrijf geleidt door een grote boef die al meerdere faillisementen op zijn naam heeft staan, personeel krijgt drie keer een tijdelijk contract om vervolgens een half jaar niet meer te mogen werken om daarna weer aangenomen te worden op tijdelijke basis. Het riekt in ieder geval naar oplichting. Helaas zal er wel weer een doorstart komen i.v.m. alle gemeentelijke belangen. Je zou dit soort praktijken eens goed onder de loep moeten nemen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.