Gemeente wil minder ambtenaren

Wethouder Herbert Raat

Het college van B&W wil wel degelijk gaan bezuinigen op de omvang van haar ambtelijke apparaat. Er zullen daarin dus arbeidsplaatsen verdwijnen. Dat zegt wethouder Financiën Herbert Raat (VVD), die daarmee eerder in de media verschenen berichten volledig tegenspreekt. Een woordvoerder van de afdeling communicatie had verklaard dat weliswaar via een pakket maatregelen de efficiency bij de gemeente zou worden opgevoerd, maar dat het bestaande aantal ambtenaren zou worden gehandhaafd. Onzin, blijkt uit wat Raat nu zegt. “Wij hebben twee miljoen euro aan bezuiniging via inkrimping van het apparaat ingeboekt op de komende begroting,” vertelt hij.Of er gedwongen ontslagen vallen, is nog onduidelijk. Maar in elk geval zal een deel van ontstane vacatures niet meer worden vervuld. Raat wil ook fors snijden in het aantal extern ingehuurde adviseurs en andere medewerkers. Een enquête van de vakbond voor ambtenaren Abvakabo wees overigens uit dat ook negen van de tien ambtenaren zelf menen dat de overheid minder medewerkers nodig zou hebben als er efficiënter zou worden gewerkt. Als bij de gemeente de efficiency wordt verhoogd, zoals volgens een woordvoerder de bedoeling is, zal dat automatisch leiden tot een overschot aan personeel, redeneert Raat.

Lees ook:Banen verdwijnen bij gemeente
Lees ook:OR gemeente waarschuwt: ‘rek bezuiniging is er uit’
Lees ook:Interim-directeur voor openbaar basisonderwijs
Lees ook:Gemeente wil meer AED’s en training in reanimatie
Lees ook:Ambtelijke samenwerking gemeenten onderzocht op winst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.