Afvalcontainers in vervolg keurig in de rij op precies het juiste plekje

Te beginnen in Amstelveen Noord, moeten bewoners van eengezinswoningen (laagbouw) binnenkort hun afvalcontainers keurig op daarvoor aangegeven plekken neerzetten. In september gaat de gemeente de locaties markeren waar dat moet gebeuren. Dat is nodig door de aanschaf van een nieuw type vuilniswagen. Een automatische arm aan de zijkant daarvan pakt gtwee containers tegelijk op, leegt die en zet ze weer terug. Maar daarvoor moeten de containers wel keurig twee aan twee worden neergezet door de burgers. En altijd evenwijdig aan de weg. Plekken waar tot nu toe de containers stonden, voldoen veelal niet aan de eisen.Volgens de gemeente is het nieuwe systeem is efficienter: met minder auto’s en medewerkers kunnen meer containers worden geleegd. Ook zouden de nieuwe vuilnisauto’s minder CO2 en roet uitstoten. Op het raadhuis heeft een document met 617 aanbiedplaatsen ter inzage gelegen. De bezwaartermijn is inmiddels afgesloten. De gemeente heeft tien schriftelijke zienswijzen ontvangen over veertig locaties. De overige 577 locaties zijn nu definitief door het college vastgesteld.

In oktober krijgen bewoners andere containers. Een restafvalcontainer en een container voor GFT. Voor die tijd ontvangen zij hierover nog een informatiebrief. Begin 2010 krijgen ook bewoners van Amstelveen Zuid aparte containers.

Lees ook:Nieuwe containers voor huisvuil komen er aan…
Lees ook:Nieuwe inzameling afval start op 6 april
Lees ook:Huisvuil bij flats gaat ondergronds
Lees ook:Bewoners Stadshart tegen nieuwe aanpak huisvuil
Lees ook:Ondergrondse containers voor afval bij ‘cultuur’ in Stadshart

4 reacties op “Afvalcontainers in vervolg keurig in de rij op precies het juiste plekje

 1. Kouba

  I really like your blog and i respect your work. I’ll be a frequent visitor.

    /   Beantwoorden  / 
 2. win now

  YOU HAVE GOT SOME KIND OF CLASS IN THIS SITE. Good to see you up and around!

    /   Beantwoorden  / 
 3. ans

  ans is dol op meetspin

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.