Gezeur met pasfoto’s compliment voor gemeente

Dankzij het bij burgers irritaties verwekkende op grote schaal afkeuren van pasfoto’s aan de balies, scoort de gemeente nu landelijk hoog bij de SDU, die de reisdocumenten maakt. En daar gaat het in de ogen van een beetje ambtenaar en bestuurder natuurlijk maar om.

‘Het Ministerie van Binnenlandse Zaken laat de gemeente Amstelveen weten dat zij zeer hoog scoort bij het beoordelen van de pasfoto’s voor nieuwe reisdocumenten,’ juicht de gemeente in een persbericht. ‘Sinds de invoering van de nieuwe pasfoto-eisen heeft de SDU er slechts drie afgekeurd.

Als de SDU geen biometrische scan van een foto kan maken, stuurt zij een reusdocument terug naar de gemeente. De aanvrager moet dan met een nieuwe kleurenpasfoto naar het Raadhuis komen en de aanvraag voor de tweede keer indienen. Om dit te voorkomen, hanteert Amstelveen de gestelde eisen zeer strikt, meldt de gemeente. Zodat tegenover het gekanker van de burgers een compliment van BZ staat.

Per 1 oktober gelden de eisen ook voor uw rijbewijs. Voor een rijbewijs zij tot die datum twee recente pasfoto’s nodig, daarna één goedgelijkende kleurenpasfoto. www.amstelveen.nl voor meer informatie.

Lees ook:Afspraak voor paspoort of rijbewijs kan nu via internet
Lees ook:Burgemeester reikt eerste nieuwe rijbewijs uit
Lees ook:Doffe ellende rond foto’s nieuw paspoort
Lees ook:Paspoort kan worden thuis bezorgd
Lees ook:Vervoerregio: hoge score klantvriendelijkheid OV

3 reacties op “Gezeur met pasfoto’s compliment voor gemeente

 1. Hans van der Liet

  Misschien zouden die kankerende burgers gewoon een fotogaaf moeten opzoeken die een beetje fatsoenlijke foto’s maakt. Dat is immers hun vak, nietwaar? Iedereen blij!

    /   Beantwoorden  / 
 2. It's me

  Jij ook?

  Maar het wel heel erg irritant als je je goede geld aan waardeloze pasfoto’s uitgeeft. En die automaat staat ook nog eens in het Stadhuis.

  Nou jij weer.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hans van der Liet

  Beetje kortzichtig om je fotootjes in doe-het-zelf regie te maken in zo’n automaat (lange rijen ook), gaat meestal fout. Beetje vooruitdenken, een dag van tevoren afspraak maken bij de fotograaf, eisen opgeven, niet goed, geld terug garantie eisen en huppakee, klaar is Kees. Beetje nadenken, beetje moeite doen en je kunt weer 5 jaar lang op vakantie naar Thailand.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.