Monument aan Amstel houdt dakkapel na 3 jaar strijd

Na eindeloos gesteggel, met opleggen van dwangsommen en

juridische procedures, mag stichting Monument D’Oude Amstel nu toch een dakkapel bouwen op haar pand aan de Amstelzijde 46. Die is er overigens al. Op advies van de commissie voor de bezwaarschriften hebben B en W besloten een bezwaarschrift tegen het besluit geen bouwvergunning en geen monumentenvergunning te verstrekken gegrond te verklaren.

Overigens zijn diverse eerder ingediende bezwaarschriften in de chaotische strijd tussen de stichting en de gemeente ongegrond verklaard. Het geschild ontstond al in 2003, toen een gemeentelijke toezichthouder op het dak van het rijksmonument de dakkapel ontdekte. Daarvoor werd alsnog een vergunningaanvraag ingediend en onder druk van de monumentencommissie afgewezen. Dat er ook rond 1900 al een dakkapel zat en in feite het pand dus in oude glorie werd hersteld, interesseerde de commissie niet. Het bleef vervolgens een prestigegevecht, totdat het huidige college nu blijkbaar de knoop heeft doorgehakt.

Lees ook:Bouwvergunning groot duivenhok alsnog ingetrokken
Lees ook:Bezwaar tegen bouwstop illegale woonwagenverdieping gerond verklaard
Lees ook:Spreekrecht burgers bij raadscommissies niet beknot
Lees ook:Particulier plan voor A3
Lees ook:Supermarkt mag in garage

2 reacties op “Monument aan Amstel houdt dakkapel na 3 jaar strijd

  1. Dakkapel

    Is niet de enige keer dat er jarenlang gesteggel over zo’n onderwerp is…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Dakkapel vergunning

    Dat er zoveel gedoe over is zeg, ongelooflijk! En het is inderdaad niet de eerste keer dat er jarenlang gesteggel over is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.