Gemeentelijke conferentie veiligheidsgevoel

De gemeente houdt volgend voorjaar een brede conferentie over de bestrijding van het gevoel van onveiligheid bij veel burgers. De gemeenteraad heeft daartoe unaniem besloten, door een motie van Theo Houwink ten Cate (PvdA) aan te nemen, ingediend met steun van CDA, VVD, GroenLinks en D66. In februari komen B en W met een concept programma voor de bijeenkomst.

 

De motie werd ingediend bij de behandeling van het integraal veiligheidsbeleid voor de komende jaren. In Amstelveen is objectief de veiligheid verbeterd, zo blijkt ui cijfers, maar subjectief bezien niet: het onveiligheidgevoel van de burgers is groter dan gemiddeld in het land en de regio, blijkt uit onderzoek. De gemeenteraad moet volgens Houwink een actieve rol gaan spelen om daar verandering in te brengen.

Burgemeester Van Zanen constateerde een discrepantie tussen het gevoel van de inwoners en de feiten. “Het beleid heeft zich de laatste jaren op beide gericht, maar resultaat is vooral geboekt met objectieve veiligheid,” zei hij.

Voor de conferentie worden behalve de gemeenteraad en instanties ook burgers uitgenodigd.

Lees ook:ProDemos: Kennis maken met Amstelveense politiek
Lees ook:Gemeente betaalt training winkeliers tegen agressie
Lees ook:Burgemeester: ‘Kiezen’ thema voor 2010
Lees ook:Raad wil royale klachtenregeling bij zorg
Lees ook:Van Zanen praat met vertegenwoordiger Stadshart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.