Gebouw GAK toch niet opgeblazen

De torens van het voormalige GAK gebouw worden toch niet opgeblazen, zoals eerder de bedoeling was. Er wordt voor de sloop dus geen springlading gebruikt, maar een conventionele methode. Maarsen Bouw en Ontwikkeling is daarmee begonnen. In juni was een ‘springplan’ voor de sloop met explosieven bij de gemeente ingediend, maar die had nog steeds geen besluit genomen. Zij verleende in februari wel een sloopvergunning, maar het voornemen een explosieve lading voor een deel van de sloop te gaan gebruiken, zorgde vervolgens voor vertraging. De gemeente was niet overtuigd dat de explosie geen gevaar voor de omgeving zou opleveren. Nu er conventioneel wordt gesloopt, is behandeling van een vergunning voor de explosieve aanpak niet meer nodig.  

Lees ook:Ministerie vindt sloopschool toch ook gevaarlijk
Lees ook:SP steunt senioren in strijd tegen sloop woningen
Lees ook:Wethouder helpt slopen in wijk
Lees ook:Geen sloopvergunning voor monumentaal juis Amsteleiland
Lees ook:SP vraagt opheldering over sloop seniorenwoningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.