Actie voor Bob in donkere feestdagen

Gemeenten in de Vervoerregio Amsterdam, waaronder Amstelveen valt, zijn een extra campagne voor de Bob begonnen. Zij vrezen dat in de donkere feestdagen mensen meet een borreltje teveel op achter het stuur kruipen.

Op straat hangen inmiddels de BOB campagneborden om mensen er aan te herinneren dat ze iemand moeten regelen die fris blijft om ze weer veilig naar huis te brengen. Om de boodschap dat men nuchter auto moet rijden kracht bij te zetten, organiseren Veilig Verkeer Nederland (VVN) en TeamAlert acties in onze regio.

Donderdagavond stond VVN met de BOB auto en een kerstboom vol BOB- kerstballen op Plein ’40-’45 in Amsterdam. Mensen kregen een kerstbal mee, als ze beloven een Bob te regelen tijdens de feestdagen. Ook kregen ze een gele armband mee, die ze met de feestdagen om kunnen doen. Dat helpt de BOB om zich aan de afspraak te houden en helpt de mensen met wie hij op stap is de Bob eraan te herinneren dat hij geen alcohol drinkt, denkt VVN..

Zaterdag gaat TeamAlert met het project StreetTalk naar de Winter Village in Hoofddorp. Een videoteam benadert groepen vrienden. Jongeren worden voor de camera geconfronteerd met vragen en stellingen over actuele onderwerpen rondom verkeersveiligheid, zoals alcohol in het verkeer. Daarnaast kunnen jongeren in een veilige omgeving de risico’s van alcohol in het verkeer ervaren. Met een virtual reality bril maken ze een korte autorit waarin de effecten van het gebruik van alcohol verwerkt is: tunnelvisie en wazig zicht. De voorlichtingsmedewerkers gaan vervolgens met jongeren in gesprek over de risico’s en gevaren van alcohol in het verkeer.

 

Lees ook:Gemeentelijke onderscheiding voor voorzitter VVN Amstelveen
Lees ook:Lichtcampagne fiets gestart
Lees ook:Ouders niet geïnteresseerd in kind in verkeer
Lees ook:Uitgaanspubliek fietst vrijwel uitsluitend zonder licht
Lees ook:Van Zanen voor de klas over alcohol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.