Opgepakt wegens witwas geliquideerde

Jair Wessels. Foto: Politie

Na vier huiszoekingen in zowel Amstelveen als Amsterdam, zijn maandag een Amstelvener (31) en een vrouw (28) uit Amsterdam aangehouden. Dat gebeurde wegens een onderzoek door de Amsterdamse politie en de FIOD naar het (criminele) vermogen van de in juli op de parkeerplaats van het station in Breukelen geliquideerde Jaïr Wessels uit Amsterdam.

Er was naar hem al een witwasonderzoek gaande, omdat hij nagenoeg geen inkomen had en toch een leven in luxe leidde. Geregeld was hij in Spanje, vervoerde zich in dure auto’s en bleek over veel geld en kostbare horloges te beschikken. Tot hij in Breukelen dood werd geschoten. Het OM gaat ervan uit dat zijn rijkdom crimineel was verworven en richt zich op nabestaanden, omdat het vermoedt dat de erfenis bij hen terecht kwam.

Eerder werden onder meer twee auto’s, sieraden, een scooter en € 250.000 aan contanten in beslag genomen. Die waren bij een vorige huiszoeking gevonden.

 

 

Lees ook:Jonge Amstelvener verdacht van diefstallen uit auto’s
Lees ook:Gestolen auto met baby aan boord klem gereden
Lees ook:Veel aanhoudingen en boetes bij verkeerscontrole
Lees ook:Man met nepvuurwapen aangehouden
Lees ook:UPDATE: Vrouw doodgeschoten in Westwijk, auto’s in brand (Update 2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.