Drie jaar cel voor drugshandel

Een drugshandelaar (37) uit Amstelveen kreeg gisteren een gevangenisstraf van drie jaar opgelegd, waarvan één jaar voorwaardelijk. De officier van Justitie had 3,5 jaar geëist.

In dezelfde zaak zijn eerder twee verdachten door de rechtbank veroordeeld tot 3,5 jaar en 34 maanden. Zij gingen in beroep. Van de nu veroordeelde Amstelvener is ook zijn auto verbeurd verklaard. Daarmee vervoerde hij drugs. Door een anonieme tip kon hij destijds worden aangehouden. Hij zou, zegt het OM, een hoofdrol hebben gespeeld in de verhandelen van cocaïne en xtc, voornamelijk in Amsterdam-Zuid. Men kon telefonisch het spul bij hem bestellen.

Behalve voor die handel werd hij door het OM beschuldigd van witwassen van geld. Hij zou contractueel in dienst zijn van een schoonmaakbedrijf, waardoor het leek of hij daar zijn brood verdiende. Maar in wezen kwamen zijn inkomsten dus uit de drugshandel.

 

Lees ook:Miljoenen cash en cocaïne gevonden in Amstelveen
Lees ook:Amstelvener in gevangenis aangehouden wegens aanslagen
Lees ook:Woning gesloten wegens drugshandel
Lees ook:‘Zuidelijke’ bestemmingsplannen ter visie
Lees ook:Automobilist met cocaine aan boord aangehouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.