Politieposten vervangen door camera’s

De politiepost bij de voormalige Bankraskerk, die tegenwoordig synagoge is, is of wordt vervangen door cameratoezicht. Dat gebeurt bij alle Joodse instellingen in Amsterdam en Amstelveen. Vele ervan bevinden zich in Buitenveldert en Amstelveen-Noord. Daarom was er ook vooral Joodse vrees, toen er een noodopvang voor vluchtelingen midden in dat gebied kwam.

De politieposten waren witte gebouwtjes op palen. Hoewel het dreigingsniveau voor Nederland nog steeds ‘substantieel’ is, verdwijnen zij om plaats te maken voor geavanceerde camera’s, die dag en nacht registreren wat er in de buurt van een Joods object gebeurt.

Die waren trouwens al bij ruim twintig Joodse instellingen aanwezig, maar zijn nu dus bij alle geïnstalleerd. De camera’s zijn wendbaar en kunnen inzoomen. Volgens de politie is die aanpak effectiever. Voor beveiliging zijn minder mensen nodig, maar de politie heeft toegezegd wel geregeld de patrouilleren bij de Joodse instellingen. Dat gebeurt ook bij scholen en musea.

 

Lees ook:Privé camera’s melden bij politie
Lees ook:Joods gebed Jizor bij dodenherdenking
Lees ook:Nieuwe cursussen fotografie in De Meent
Lees ook:Cursus om meer uit camera te halen
Lees ook:Camera’s voor politietoezicht Westwijkplein geinstalleerd

2 reacties op “Politieposten vervangen door camera’s

  1. Rotary-vriendje

    Het blijft gevoelsveiligheid. Er zijn denk ik net zoveel rapporten die aantonen dat cameratoezicht niet werkt, als rapporten die dat bevestigen. Het blijft een lapmiddel en als je een klap op je kop hebt gekregen zijn camerabeelden mooi, maar op het moment zelf heb je er niets aan.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank Bikker

    Bij terrorisme helpt cameratoezicht niets, wel fysieke bewaking. Bij misdaad wel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.