Hennepteelt en drugshandel aan Meander

Twee woningen aan Meander en garageboxen aan Zonnestein en Van Heuven Goedhartlaan zijn vorige week en deze week op last burgemeester Mirjam van ’t Veld wegens hennepteelt voor drie dan wel zes maanden gesloten.

De beide woningen aan Meander waren ingericht voor hennepteelt of werden gebruikt voor handel in drugs. De boxen dienden als opslag. De gemeente kreeg van de politie informatie op basis waarvan is besloten tot sluiting over te gaan. Dat gebeurde wegens verstoring van de openbare orde, op grond van de Opiumwet.

Een van de woningen aan de Meander en de twee garageboxen waren betrokken bij de inval van de Landelijke Eenheid van de Nationale politie. De woning fungeerde als professioneel distributiecentrum voor een organisatie die via internet op grote schaal drugs zou verkopen. In deze zaak is een verdachte aangehouden. De sluiting van deze woning en de boxen geldt voor zes maanden.

In de andere woning aan de Meander is vorige week een poging tot inbraak gedaan. Na alarmering van de buren is de politie met groot vertoon uitgerukt. Er is een lange ladder aangetroffen die tot de 3e verdieping reikte. De politie heeft in deze zaak twee verdachten kunnen aanhouden. Daarnaast werd duidelijk dat in de woning sprake was van hennepteelt. Er is 40 kilo aan gedroogde henneptoppen aangetroffen. Deze sluiting geldt voor drie maanden.

 

 

Lees ook:Vijf woningen dicht wegens wietteelt
Lees ook:Weer ‘hennephuis’ dicht, 758 planten
Lees ook:Weer ‘hennephuis’ gesloten
Lees ook:Twee woningen Westwijk dicht wegens wietteelt
Lees ook:Wietwoning Van Heuven Goedhartlaan gesloten

2 reacties op “Hennepteelt en drugshandel aan Meander

  1. Rotary-vriendje

    Amstelveen kent inmiddels meer penoze dan Amsterdam. En maar voornaam met hun mooie grijze haarlokken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kaas

    Tja we worden zo wel een erg groene gemeente.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.